Gå direkt till innehåll
Procurator säger nej till evighetskemikalier - vi ansluter till PFAS Movement

Nyhet -

Procurator säger nej till evighetskemikalier - vi ansluter till PFAS Movement

Vi arbetar ständigt med olika initiativ och flertalet förbättringar för en hållbar verksamhet. Därför ansluter vi oss nu till PFAS Movement skapat av miljöorganisationen ChemSec. 

På Procurators agenda har hållbarhet alltid legat högt. Hela vår affärsgrund vilar på att skapa en säker och hälsosam miljö för människor i vardagen samt att främja för minsta möjliga påverkan på miljön. Vi genomlyser därför kontinuerligt var vi kan göra ännu fler förbättringar i vår verksamhet, produktion och leveranskedja.

Därmed är det självklart för oss att engagera oss i ChemSecs PFAS Movement - ett initiativ som fasar ut skadliga PFAS-kemikalier. (Kemikalier som inte bryts ned utan fortsätter att påverka allas vår gemensamma miljö.) Initiativet samlar företag som på eget bevåg vidtar åtgärder för att få bort dessa från den egna produktionen och leveranskedjan.

- Vårt beslut om att ansluta oss även till PFAS Movement innebär en långsiktig satsning där vi bland annat tar ett första steg för utfasning av PFAS-ämnen inom vårt produktområde för arbetskläder. Initiativet stämmer väl in med våra mål och ansträngningar för en hälsosam och hållbar miljö, säger Jonas Larsson, Quality & Environmental Manager på Procurator.

Fakta

PFAS är också kända som PFC, perfluorerade ämnen eller fluorkolväten, och kallas ofta "evighetskemikalier", eftersom de inte bryts ned naturligt. Dessa konstgjorda föreningar är också bioackumulerande och kopplade till ett antal hälsoproblem, inklusive cancer, infertilitet, lägre födelsevikt och negativa effekter på immunsystemet.

ChemSec är en miljöorganisation som driver övergången till säkra kemikalier. I initiativet ”Nej till PFAS” arbetar ChemSec tillsammans med företag för att fasa ut PFAS, ett samlingsnamn för ett stort antal skadliga kemikalier. 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Larsson

Jonas Larsson

Quality & Environmental Manager

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.