Gå direkt till innehåll
Torr som fnöske i huden?

Blogginlägg -

Torr som fnöske i huden?

Torr hud är vanligt när det är kallt. Det bäddar för hudproblem som sprickor, klåda och eksem. Men det går att göra något åt det. 

Jane Frithiof, produktchef inom hygienprodukter berättar mer och ger dig tips för att huden ska må bra.

Varför blir huden så torr när kylan kommer?

- I kall miljö, oavsett om det är under vinterhalvåret eller inomhus i kall arbetsmiljö, är luftfuktigheten lägre än i en varmare miljö. Det gör att huden får en utmaning i att hålla en viktig nivå av fukt. Detsamma gäller om du tvättar dig ofta i yrken där personlig hygien är a och o för att minimera smittorisker.

Varför måste huden vara fuktig?

- Huden är en fantastisk skyddsbarriär mot både smuts och partiklar. Ska den klara av det jobbet behöver den vara elastisk och för att klara av det, så behöver den fukt. Möter huden en torr miljö blir det svårare att hålla barriären och plötsligt finns det risk att till exempel hudsprickor uppstår som öppnar upp för bakterier och smuts.

Vad kan jag göra för att undvika problem?

- Jobbar du mycket utomhus eller i kall arbetsmiljö året runt - smörj in dig med rätt hudskyddsprodukter på hela kroppen innan du ger dig ut. Utrusta dig också med rejäla vinterhandskar och arbetskläder som täcker så mycket som möjligt av huden.

Vilka hudskyddsprodukter ska jag välja?

- Använd hudskyddsprodukter som fungerar i förebyggande syfte. Det finns speciellt framtagna produkter som du kan ha på hela kroppen. Stokoderm Frost är bra i riktigt låga temperaturer och lägger sig som en skyddande barriär på huden. Samtidigt återfuktar den och binder fukten. Stokolan Classic stärker upp huden och förstärker elasticiteten.

- Behöver du hjälp när huden redan fått problem finns Stokolan Intense. Den återuppbygger skadad hud och vårdar irriterad hud.

- Sist men inte minst, om du tvättar dig ofta i jobbet, använd en "före-arbetet-kräm" för att skydda huden. Förslagsvis Stokoderm Aqua Pure.

- Kolla också om alternativet engångshandskar kan passa dig och dina arbetsuppgifter.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.