Gå direkt till innehåll
Torr som fnöske i huden?

Blogginlägg -

Torr som fnöske i huden?

Torr hud är vanligt när det är kallt. Det bäddar för hudproblem som sprickor, klåda och eksem. Men det går att göra något åt det. 

Jane Frithiof, produktchef inom hygienprodukter berättar mer och ger dig tips för att huden ska må bra.

Varför blir huden så torr när kylan kommer?

- I kall miljö, oavsett om det är under vinterhalvåret eller inomhus i kall arbetsmiljö, är luftfuktigheten lägre än i en varmare miljö. Det gör att huden får en utmaning i att hålla en viktig nivå av fukt. Detsamma gäller om du tvättar dig ofta i yrken där personlig hygien är a och o för att minimera smittorisker.

Varför måste huden vara fuktig?

- Huden är en fantastisk skyddsbarriär mot både smuts och partiklar. Ska den klara av det jobbet behöver den vara elastisk och för att klara av det, så behöver den fukt. Möter huden en torr miljö blir det svårare att hålla barriären och plötsligt finns det risk att till exempel hudsprickor uppstår som öppnar upp för bakterier och smuts.

Vad kan jag göra för att undvika problem?

- Jobbar du mycket utomhus eller i kall arbetsmiljö året runt - smörj in dig med rätt hudskyddsprodukter på hela kroppen innan du ger dig ut. Utrusta dig också med rejäla vinterhandskar och arbetskläder som täcker så mycket som möjligt av huden.

Vilka hudskyddsprodukter ska jag välja?

- Använd hudskyddsprodukter som fungerar i förebyggande syfte. Det finns speciellt framtagna produkter som du kan ha på hela kroppen. Stokoderm Frost är bra i riktigt låga temperaturer och lägger sig som en skyddande barriär på huden. Samtidigt återfuktar den och binder fukten. Stokolan Classic stärker upp huden och förstärker elasticiteten.

- Behöver du hjälp när huden redan fått problem finns Stokolan Intense. Den återuppbygger skadad hud och vårdar irriterad hud.

- Sist men inte minst, om du tvättar dig ofta i jobbet, använd en "före-arbetet-kräm" för att skydda huden. Förslagsvis Stokoderm Aqua Pure.

- Kolla också om alternativet engångshandskar kan passa dig och dina arbetsuppgifter.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Relaterade nyheter

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com