Gå direkt till innehåll
Pia Radil och Maria Svensson pratar om städplaneringen med hjälp av CleanPilot. Fotograf: Fredrik Bröndum, Ängelholms kommun
Pia Radil och Maria Svensson pratar om städplaneringen med hjälp av CleanPilot. Fotograf: Fredrik Bröndum, Ängelholms kommun

Blogginlägg -

Succé med städappen CleanPilot för Ängelholm

Ängelholms kommun satsar mycket på initiativ för att digitalisera olika verksamheter. En av dessa satsningar är CleanPilot - ett digitalt verktyg från Procurator som förenklar städprocessen. 

Kort sagt är CleanPilot ett verktyg som skapar överblick för var och hur du ska städa samt en möjlighet att enkelt stötta varandra om behov uppstår. Verktyget har använts under en projekttid i Ängelholms Stadshus med goda resultat. Nu rullar man ut det till fler enheter i kommunen.

Stor skillnad på arbetet

Idén till att använda verktyget föddes ur ett behov. Maria Svensson, lokalvårdare ville gå ifrån papper och penna för att bocka av arbetsuppgifterna och diskuterade det med sina kollegor Pia Radil, lokalvårdschef och Annika Jönsson, städledare. Kort därefter dök det upp en inbjudan från Procurator till ett seminarium om CleanPilot och Pia blev nyfiken:

- Vi jobbar mycket med självstyrande och ansvar i våra team och letade efter något som kunde funka som ett stöd och trygghet för lokalvårdaren. CleanPilot verkade passade våra behov så vi valde att prova och vi är mycket nöjda.

Pia berättar vidare att CleanPilot har hjälpt dem på flera sätt, bland annat genom att minska arbetsbelastningen i städprocessen och göra den mer flexibel. De har kunnat gå från rutinstädning till behovsstädning vilket har möjliggjort en standardisering av insatserna.

För Maria har CleanPilot gjort att hon har fått ett lyft i arbetet:

- Det har blivit en stor skillnad jämfört med tidigare för mig. Nu kan jag enkelt checka av mitt arbete och få en bättre överblick så det är ett suveränt hjälpmedel.

Så funkar CleanPilot

Städledaren planerar och distribuerar ett skräddarsytt städschema åt varje lokalvårdare digitalt i CleanPilot. Lokalvårdaren använder verktyget via en app i en surfplatta som fästs på städvagnen. CleanPilot blir ett stöd för lokalvårdaren att utföra arbetsuppgifterna på smartast möjliga sätt och styra över städtiden.

Alla får överblick kontinuerligt och skulle en kollega vara sjuk och en vikarie behövs ger CleanPilot en direkt insyn i var insatser ska göras. Verktyget går också att använda för att kommunicera med andra som kollegor eller fastighetsskötare. 

Vill du prova på CleanPilot?

Implementeringen av CleanPilot görs i samarbete med Procurators specialiserade team. Kontakta våra CleanPilot-konsulter på 010 517 00 00 eller skicka e-post till cleanpilot@procurator.com

Du kan även läsa dig till mer information via vår hemsida: CleanPilot - så funkar det

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Relaterade event

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.