Gå direkt till innehåll
Skyddar du ditt största organ tillräckligt?

Blogginlägg -

Skyddar du ditt största organ tillräckligt?

Varje dag står vårt största organ emot påfrestningar av olika slag. Under vinterhalvåret och för den som jobbar i kalla miljöer året runt blir det extra tufft. Därför är det nödvändigt med skyddsprodukter.

Din hud är din kropps största organ. När den mår bra skyddar den dig mot smuts och olika partiklar. Ibland uppstår det dock sprickor och sår och i värsta fall eksem. Då är din hud inte lika motståndskraftig och kan inte ge dig samma skydd. 

Kyla innebär lägre fukt och risk för skador

Huden är ett elastiskt organ. Men för att kunna vara det krävs fukt. Förvisso är huden i sig självt något fuktig men kalla temperaturer skapar en torr miljö vilket blir en extra utmaning för huden. Så fort vi går in i vinterhalvåret eller om du arbetar i kalla temperaturer året om som i exempelvis kylrum krävs därför extra omsorg. 

Så skyddar du huden i kalla temperaturer

  • Använd hudskyddsprodukter som binder fukthalten och vårdar din hud. Applicera så ofta du har möjlighet i förebyggande syfte. I professionella sammanhang är det värt att investera i krämer speciellt framtagna för att kunna appliceras även i minusgrader såsom Deb Stokoderm® frost.
  • Klä dig så att du skyddar så mycket som möjligt av huden. Arbetar du mycket med händer utomhus - satsa på rejäla vinterhandskar och inte vilka handskar som helst. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Relaterade nyheter

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com