Gå direkt till innehåll
Arbete på hög höjd utan fallskydd kan få ödesdigra konsekvenser.
Arbete på hög höjd utan fallskydd kan få ödesdigra konsekvenser.

Blogginlägg -

Ökade anmälningar om dålig arbetsmiljö

Anmälningar om brister i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket har ökat den senaste tiden. Många gånger gäller det misstankar om brister på byggarbetsplatser. Ofta gäller det brister i fallskydd. 

På ett år har det kommit in 3500 anmälningar till Arbetsmiljöverket för hela landet. 700 av dessa kom in till södra regionen som har sett en ökning på upp till 40%.  

Anledningen till ökningen bottnar troligen i att media rapporterar allt oftare om bristerna men också i att fler har blivit medvetna om arbetsmiljöfrågor.*

Flest tips kring byggen

Allt fler tips kommer idag från allmänheten eftersom fler lägger märke till hur det ser ut på arbetsplatserna. Av de arbetsplatser som finns med bland anmälningarna är byggen de mest frekventa. Flera fall handlar dessutom om att man har sett att folk jobbar på höga höjder utan att använda fallskydd. 

På Arbetsmiljöverkets region syd ses ökningen av tipsen som en positiv utveckling men också att det är tydligt att vi har problem med brister i arbetsmiljön ute på arbetsplatserna.*

Brister kring fallskydd är en av de riktigt allvarliga då det snabbt kan leda till ödesdigra konsekvenser för den enskilde arbetstagaren. Fallskyddsutrustning ska ses som en livsviktig del av arbetet. Det är därför vi värnar om att erbjuda ett rejält utbud av fallskyddsprodukter liksom riskanalyser och utbildningar inom fallskydd. 

Tveka aldrig att höra av dig till oss om du har frågor om fallskydd. Våra experter har gedigen erfarenhet och vet hur ni kan hitta lösningar som passar just din arbetsplats: kontakta oss

Fakta

* "Fler tipsar om dålig arbetsmiljö", 2 januari 2018, Sveriges Radio P4 Blekinge

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.