Gå direkt till innehåll
Paul Fredlund - Paul Fredlund, Category and Sourcing Director
Paul Fredlund - Paul Fredlund, Category and Sourcing Director

Blogginlägg -

Medarbetarintervju - Paul Fredlund, Category and Sourcing Director

Idag vill vi presentera vår Category and Sourcing Director - Paul Fredlund! Under sin relativt korta tid hos oss på Procurator har Paul hunnit bli en viktig kugge i vårt eminenta kategoriteam. Tillsammans jobbar de aktivt för att vi ska kunna erbjuda de bästa produkterna på marknaden, inte minst inom våra egna varumärken.

  • Vad har du för roll och ansvarsområden på Procurator?

Jag är ansvarig för Category and Sourcing. En otroligt rolig utmaning där jag har förmånen att leda och coacha ett mycket erfaret och kompetent team. Vårt huvudsakliga uppdrag är att se till att vi har ett attraktivt produkterbjudande. Med det följer en rad olika ansvarsområden såsom Product Management, Supplier Management, Product Information Management etc.

En viktig del av uppdraget är att utveckla våra egna varumärken, eller ”First Brands”, som vi benämner det – Worksafe och KBM. Teamet befinner sig i huvudsak på huvudkontoret i Malmö, men vi har också verksamhet i Lettland och Kina.

  • Hur hamnade du här? (tidigare erfarenheter, hur länge har du jobbat här?)

Jag tar mig fortfarande friheten att säga att jag har en ”Ny på jobbet – bricka”, trots att jag började 1:a januari. Med all den erfarenhet som finns i bolaget så är det med stor ödmjukhet som jag fortsatt sätter mig in i verksamhetens alla delar.

Närmast kommer jag från en koncern, Bergman och Beving, som i många delar är lik OptiGroup. Decentraliserad filosofi där bolagen har stor frihetsgrad. Jag jobbade för Bergman och Beving i över 15 år, i många olika bolag och i många olika roller.

När jag fick chansen att arbeta för Procurator så var det med stor stolthet jag tackade ja. Två fina och högt ansedda bolag i ”gamla” Procurator och Papyrys som under senare år slagits ihop till ett starkt koncept, nu redo att ta sig an den svenska marknaden.

  • Hur jobbar du och din avdelning med exempelvis hållbarhet och för att generellt driva Procurator framåt?

Procurator som helhet har under senare år haft en otrolig förändringsresa! När jag startade hade Category and Sourcing nyligen strukturerats om och många nya hade anslutit till organisationen. Vi har fortfarande mycket nytt som vi håller på att implementera och det kommer fortgå under ytterligare en period framåt.

Våra produktteam arbetar ständigt med hållbarhetsfrågor, och det med framgång. I kombination med att vi driver våra First Brands så har vi också större möjlighet att sätta vårt eget hållbarhetsavtryck. Några exempel på vad vi har åstadkommit är ett stort antal miljöcertifierade produkter såsom Svanenmärkning och Oeko-Tex. Vi har också en stor mängd återvunnet material bland våra förpackningar. Nyligen har vi uppdaterat vår process inom Social Compliance.

  • Vad är din bästsäljare?

Med en otrolig bredd av produkter så är det svårt att lyfta fram EN. Men eftersom jag vet att väldigt mycket nytt är på gång så svarar jag diplomatiskt att ”the best is yet to come”.

  • Vad är det bästa med att jobba på Procurator?

Alla härliga kollegor!! Högt tempo, högt i tak, hög grad av ansvar och stor möjlighet att påverka vår framtida resa.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.