Gå direkt till innehåll
Hemliga tomtenissar på jobbet

Blogginlägg -

Hemliga tomtenissar på jobbet

I jultider brukar många prata om hur tiden bara springer iväg. Innan man vet ordet av är sedan julen över. För att lätta upp stressen och sätta julstämningen har vi därför hemliga tomtenissar på jobbet. De sprider glädje men är också fulla av bus.

Allt bygger på att de som vill är med om att vara hemlig tomtenisse åt någon på jobbet. I gengäld är någon annan hemlig tomtenisse åt en själv. Under en bestämd period är det sedan fritt fram att göra "nisse-gärningar" åt den person man är nisse åt. Helst utan att någon ser en göra det överhuvudtaget. Allt för att öka spänningen.

Gärningarna kan vara allt från att (osedd!) göra något snällt till att göra små bus; dock bara snällt bus. Exempel på båda delarna har det funnits gott om hos oss som kollaget ovan visar.

Så här långt har det dykt upp små julblommor, choklad, skumtomtar och julpynt på olika skrivbord vilket är mysigt. Men resterna från hålslagare över tangentbord, datorskärmar inpackade i aluminiumfolie och travar med kaffemuggar på skrivbordet eller tejpbitar under datormusen har också förekommit. 

Över lunchbord och fikabord pratar vi ofta om vilka nisse-gärningar som varit bäst och det spekuleras vilt om vem som är vems nisse. En del av oss jobbar hårt med listor av uteslutningsmetoder för att komma på vem nissen är innan vi alla samlas för det stora avslöjandet om några dagar. 

Förutom att vi har roligt på jobbet blir effekten av det här att gemenskapen ökar och de som inte är med ångrar att de valde att inte gå med. Ett garanterat sätt att sätta stämningen helt enkelt. Gör det ni också!

Instruktioner för "nisse på jobbet"

Prata med kollegorna om att vara hemliga nissar/skicka ut ett mail om det. Bestäm en period då ni är nissar och dag då ni ska avslöja er. Skicka ett mail med nedan instruktioner till de som valt att vara med.

1. Skriv ditt namn på en lapp och lägg i en gemensam låda. 

2. Efter någon dag drar du en lapp ur samma låda. Säg inte vems namn som står på lappen.

3. Utför nisse-gärningar för den person du har på lappen så hemligt som möjligt under en period som ni har bestämt.

4. Efter några dagar samlas ni på en fikapaus eller över er lunch. Nu är det dags att gissa och avslöja varandra.

Nissa lugnt och God Jul! 

Ämnen

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.