Gå direkt till innehåll
Förebyggande säkerhetsarbete fortsatt livsviktigt

Blogginlägg -

Förebyggande säkerhetsarbete fortsatt livsviktigt

"Lägsta dödstalet på 16 år" i byggbranschen. Det rapporterar tidningen Byggnadsarbetaren om idag. 

Tidningen har tittat på Arbetsmiljöverkets statistik och sin egen statistik gällande byggolyckor under 2015 och konstaterar bland annat att det är en halvering av antalet dödsolyckor från föregående år.* 

Det är riktigt bra att siffrorna pekar neråt tycker vi. Givetvis vore det ännu bättre om det inte fanns några dödsolyckor alls att rapportera. 

Artikeln tar vidare upp att de låga siffrorna kan handla om att pågående nationella projekt för säkerhet i byggbranschen nu ger resultat men också att fallolyckor tyvärr är bland de vanligaste dödsorsakerna.

Det är därför såklart fortsatt livsviktigt att alla på byggarbetsplatserna runtom i landet ser över hur alla typer av olyckor kan undvikas. 

FÖREBYGG MED KUNSKAP OCH RÄTT UTRUSTNING

Säkerhetsarbete för att förebygga olyckor är något vi bistår med dagligen. Vi har både kunnig som erfaren personal och ett brett utbud av olika typer av personliga skyddsprodukter, däribland fallskyddsutrustning

Kontakta gärna oss så kan vi råda dig och hjälpa dig att hitta vad just din arbetsplats behöver: 

telefon: 0200-811 000 

e-post: info@procurator.se

Under februari månad har vi dessutom fallskyddsdagar i några av våra butiker som vi rekommenderar. Då finns våra produktspecialister på plats i butik: Kom till våra fallskyddsdagar

MER FAKTA

* Artikeln i Byggnadsarbetaren kan du läsa här: Lägsta dödstalet på 16 år, Byggnadsarbetaren, 2016-02-08

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.