Procurator Academy GWO certifierad

Pressmeddelande -

Procurator Academy GWO certifierad

Som ett av de första företagen i Sverige är nu Procurator Academy certifierad att utföra vindkraftsutbildningar i enlighet med GWO (Global Wind Organisation). Certifieringen har gjorts av Inspecta som har granskat ledningssystem, rutiner och instruktioner samt varit med på utbildningsplatsen under praktiska utbildningsmoment.

Procurator är ceritifierade inom First Aid, Manual Handling, Fire Awareness och Working at Heights.

- Det är glädjande att vi nu kan utbilda i enlighet med GWO:s standard säger Mikael Nyman som är Affärsområdeschef för Fire & Rescue inom Procurator. En vindkrafttekniker har ett stort ansvar både för sin egen och sin kollegas säkerhet då man ofta jobbar i par. Två personer som jobbar på hög höjd och ofta i ensliga områden. De måste vara väl förberedda på att kunna agera som sjukvårdare, brandman och räddningsarbetare för sig själva och varandra.

GWO bildades 2009 av ett antal av världens stora vindkraftsbolag, turbintillverkare och ägare för att främja en säker arbetsmiljö vid byggnation och drift av vindkraftverk. Utbildningar ska uppfylla de krav som stipuleras i ”Global Wind Organisation Standard, Basic Safety Training”. Arbetet med att skapa denna gemensamma standard för grundläggande säkerhetsutbildning färdigställdes i februari 2012 och presenterades under mars 2012 vid fyra seminarier i Köpenhamn, London, Hamburg och Bilbao. Medlemsföretagen i GWO och deras underleverantörer fick då ett år på sig innan all utbildning skall ske i enlighet med denna standard. Det innebär att från och med nu i april 2013 måste all utbildning inom medlemsföretagen ske av certifierade utbildningsföretag. Många av landets största bolag inom vindkraftbranschen såsom Vattenfall – Vestas – Siemens ställer nu dessa krav på sina utbildningsföretag. 


För mer information kontakta oss gärna eller läs mer på vår hemsida:

Procurator AB, Källvattengatan 5, Box 9504, 200 39 Malmö
www.procurator.se

Mikael Nyman
Affärsområdeschef Fire & Rescue / Business Area Manager
Telefon 010 - 60 40 187, Mobil 0701 - 87 00 97
mikael.nyman@procurator.se

Ämnen


Procurator har ett av Nordens bredaste sortiment av produkter som behövs varje arbetsdag. För att underlätta för våra kunder har vi delat in våra produkter i fyra olika grupper. Inom varje produktområde – kläder & skydd, hygien & städ, emballage & kontor och restaurang & servering hittar du ledande varumärken inklusive våra egna. I vår webbutik hittar du över 30.000 artiklar. 

Procurators kunskap och erfarenhet visar vägen mot målet. Med stöd av vårt omfattande sortiment och metodiska arbetssätt, The Procurator ProcessTM, har vi rätt verktyg för att kunna erbjuda våra kunder effektiva lösningar på vardagens problem. Vi har hjälpt många ledande företag över hela Norden så vi vågar påstå att vi har varit med förr och att det märks. Procurator omsätter ca 1 miljard SEK i Sverige.  

Du når oss lättast via vår kundservice, besök någon av våra 17 butiker från Malmö i söder till Luleå i norr eller titta in i vår webbutik. Utöver Sverige finns vi i de övriga nordiska länderna samt Polen. Läs mer om oss på www.procurator.net

Presskontakt

Magnus Karlsson

Presskontakt VD

Relaterat material