Ny handske Worksafe M47 – det bästa av det bästa av handskar

Pressmeddelande -

Ny handske Worksafe M47 – det bästa av det bästa av handskar

Nu lanseras Procurators nya handske Worksafe M47 – en sportinfluerad arbetskyddshandske av högsta kvalitet. Här har man kombinerat hypermodern teknik med krav på komfort och passform.

När Procurator skulle låta tillverka en ny arbetshandske, sneglade de på sportvärlden som ligger långt framme vad det gäller smidiga och slitstarka material. Med sin erfarenhet från arbetsskydd i kombination med högteknologiska material, fick man ett unikt resultat med hög kvalitet.

– Vi ville designa en arbetshandske som lever upp till alla de krav man kan ha i tuffa förhållanden, förklarar Procurators produktchef Per Stoltz.

Många vill ha en handske som är följsam, slitstark och syns bra i utsatta arbetssituationer. Man vill ha en känsla av skinnhandske, men slippa skinnets nackdelar som att till exempel bli hård när den varit blöt. Samtidigt ska den vara bekväm, ha bra fingerkänsla och kunna "andas".

– Det är höga krav, men vi antog utmaningen i designen av M47, berättar Per.

Handsken är gjord i Clarino™, ett syntetiskt, slitstarkt alternativ till naturligt läder, men där man slipper lädrets nackdelar. Det är tvättbart, har hög elasticitet och kan andas. Det ligger 40 års forskning och utveckling bakom materialet, som är extra lämpligt för just handskar.

– Förutom höga krav på materialet, har vi valt det bästa i sömnadskvalitet, för att få en riktigt bra passform som följer handens rörelse, fortsätter Per Stoltz. Till och med reflexen som sitter över knogarna, är elastisk och fungerar samtidigt som knogskydd. Insidan är förstärkt med silikonmönstrad Clarino™ och ovansidan är täckt med självlysande HiViz-material.

– Enligt EU-normer finns det krav på självlysande material för byxor och andra klädesplagg, men ännu inte på handskar, påpekar Per Stoltz. Vi har ändå velat bemöta branschens önskemål om att händerna ska vara mer synliga och gjort hela ovansidan självlysande med både HiViz och reflex. Det matchar dessutom de övriga arbetskläderna. När det gäller M47 nådde vi verkligen ända fram.


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Procurator har ett av Nordens bredaste sortiment av produkter som behövs varje arbetsdag. För att underlätta för våra kunder har vi delat in våra produkter i fyra olika grupper. Inom varje produktområde – kläder & skydd, hygien & städ, emballage & kontor och restaurang & servering hittar du ledande varumärken inklusive våra egna. I vår webbutik hittar du över 30.000 artiklar. 

Procurators kunskap och erfarenhet visar vägen mot målet. Med stöd av vårt omfattande sortiment och metodiska arbetssätt, The Procurator ProcessTM, har vi rätt verktyg för att kunna erbjuda våra kunder effektiva lösningar på vardagens problem. Vi har hjälpt många ledande företag över hela Norden så vi vågar påstå att vi har varit med förr och att det märks. Procurator omsätter ca 1 miljard SEK i Sverige.  

Du når oss lättast via vår kundservice, besök någon av våra 17 butiker från Malmö i söder till Luleå i norr eller titta in i vår webbutik. Utöver Sverige finns vi i de övriga nordiska länderna samt Polen. Läs mer om oss på www.procurator.net

Presskontakt

Magnus Karlsson

Presskontakt VD

Relaterat material