Gå direkt till innehåll
Fastigheten Tahe 1-64 Jönköping
Fastigheten Tahe 1-64 Jönköping

Pressmeddelande -

Catena investerar 107 Mkr i Jönköping och tecknar hyresavtal med Procurator

Catena investerar 107 Mkr i en befintlig logistikbyggnad i Jönköping och tecknar idag ett 7-årigt hyresavtal med Procurator. Efter investeringen är samtliga logistikytor i fastigheten fullt uthyrda.

På fastigheten Tahe 1:64 i Jönköping startar Catena efter sommaren ett större projekt där stora delar byggs om och fastigheten byggs ut med 16 000 kvadratmeter. Samtidigt tecknas ett nytt 7-årigt hyresavtal med Procurator med en årshyra på 9,4 Mkr. Efter investeringen rymmer fastigheten cirka 41 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta med såväl moderna logistikytor som kontor. Investeringen beräknas ge ett driftsöverskott om cirka 8,4 Mkr på årsbasis.

Procurator erbjuder ett brett sortiment av kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar till kunder i Norden. Procurator ingår i OptiGroup-koncernen som med en nettoomsättning på 1,5 miljard EUR under 2017 och 2 100 anställda, ger support till över 90 000 kunder i 19 europeiska länder.

Rätt läge och möjligheten till anpassade lokaler som Catena erbjuder gör att Procurator säkerställer effektiva varuflöden och skapar ytterligare förutsättningar att leva upp till våra kunders höga krav på leveransservice. Vi bedriver redan en del av vår verksamhet i fastigheten och kan med utbyggnaden koncentrera all verksamhet till ett ställe”, kommenterar Zdenko Topolovec, VD på Procurator.

Att vi nu tecknar hyresavtal med Procurator, en marknadsledare inom sin bransch, samtidigt som vi nyttjar den befintliga byggrätten och dessutom får fastigheten fullt uthyrd är ett bevis på att det långsiktiga och strategiska arbetssätt som vi bedriver är framgångsrikt”, säger Catenas regionchef i Jönköping, Christian Berglund.

Fastigheten har ett utmärkt logistikläge i Torsviks industriområde strax söder om Jönköping med nära anslutning till E4:an. Procurator beräknas flytta in i fastigheten under slutet av 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Benny Thögersen, VD Catena
Tel. 0706-60 83 50
benny.thogersen@catenafastigheter.se

Christian Berglund, regionchef Jönköping Catena
Tel. 0702-17 83 88
christian.berglund@catenafastigheter.se

Catena ska äga, effektivt förvalta och aktivt utveckla välbelägna fastigheter som har förutsättningar att generera ett stabilt växande kassaflöde och en god värdetillväxt. Catenas övergripande mål är att i kraft av sin fokuserade inriktning ge aktieägarna en långsiktigt god totalavkastning. Fastigheterna hade ett totalt värde om 13 424,2 Mkr per 31 mars 2018. Catena AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

Denna information är sådan information som Catena AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom i detta pressmeddelande nämnda kontaktpersoners försorg, för offentliggörande vid tidpunkt enligt ovan.

Ämnen

Kategorier


Procurator har ett brett sortiment av produkter och tjänster från ledande leverantörer och egna varumärken som Worksafe, KBM och Brage. Vi förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.