Gå direkt till innehåll
Samarbete sopade banan för ny produkt

Nyhet -

Samarbete sopade banan för ny produkt

Under lång tid har vi på Procurator lärt oss mycket om hur viktigt det är med rätt kunskap, metod och produkt för olika arbetsmiljöer. Dialog med våra kunder är därför oerhört viktigt för att vi ska hitta rätt lösning för alla inblandade.

Anders Johansson, en av våra säljare, vet en hel del om detta. Dialogen med kund resulterade faktiskt i ett samarbete för att ta fram en helt ny produkt – nya KBM Ultra HD mopp.

Sökande gav idé

Den aktuella kunden har sedan tidigare använt en produkt i vårt sortiment som tyvärr gick ur produktion. En ny produkt behövdes som skulle passa kundens metod och arbetsmiljö med höga krav på hygien och ergonomi i exempelvis skola, servicehus, kontorsmiljö och vårdmiljö. Anders Johansson berättar vidare:

- Vi satte igång med att leta efter en ersättare till den tidigare moppen. En som kunde klara fler moment och ta större område i den totala funktionen och samtidigt minska ner antalet varianter på mopp som kunden använder. Vi provade befintliga moppar men tyvärr hittade vi inte en som motsvarar kraven i just detta fall. Så därför kom vi på idén med att ta fram en helt ny mopp!

Viktigt med rätt miljö för produktutveckling

Fördelen med den här typen av arbete - produktutveckling, tillsammans med kund är att tester kan utföras i rätt miljö av kunden själv som blir så utslagsgivande att vi kan dra tydliga slutsatser av vad som är bra och rätta till det som behöver bli bättre.

- När man jobbar med produktutveckling gäller det att man befinner sig mitt i verkligheten, hos våra kunder. All produktutveckling måste vara förknippad med autentiska tester rent praktiskt för att veta att slutlig produkt kan motsvara de krav som användarna ställer och att vi också vet vad vi kan lova och inte, säger Anders.

Tuff testprocess gav bäst i test

En kravspecifikation med bedömningsskala sattes ihop med ett antal moment som den nya moppen skulle klara av. Exempelvis:

  • hur mycket friktion moppen ger både torr och fuktig
  • smutsupptagning på olika typer av golvmaterial, samt obehandlade eller behandlade golv
  • vattenbärigheten i moppen vilket innebär hur mycket vatten moppen behöver för att städa en viss yta
  • hur produkten ser ut före tvätt och efter tvätt, med mera

Innan beslutet väl togs för vilket material moppen skulle vara gjord av gjorde även kunden en egen utvärdering av ovannämnda parametrar i ett testprotokoll. Kunden testade moppen under fem månader och mycket goda resultat uppnåddes. Den fick högsta poäng på alla punkter och blev bäst i test.

- Vi är riktigt nöjda och glada för det goda samarbetet med kunden. Det här betyder att vi dels vet att kunden fått det den efterfrågar och dels vet vi att vi har gjort en ordentlig kvalitetssäkring. Och tillsammans kan vi varmt rekommendera KBM Ultra HD mopp för alla typer av hårt smutsade golv.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.