Följ Procurator

Produktutveckling ledde till en utmanare bland jackor

Nyhet   •   Jan 25, 2017 09:21 CET

Vårt team för produktutveckling av kläder tog rygg på en ordentlig utmaning för ett tag sedan. Resultatet blev en nyhet som redan är populär och omskriven.

Under vinterhalvåret när du jobbar utomhus eller rör dig ofta mellan inne- och utemiljö ställs det höga krav på din arbetsjacka. Jackan ska tåla tuffa tag, olika typer av smuts, väder och vind och hålla dig varm. Samtidigt ska jackan se proper ut om du träffar mycket folk.

En gedigen kravlista med andra ord. Men det är inga problem för vår senaste nyhet - Worksafe Worker Padded Jacket. Produktchef Annica Paulsson-Haglund berättar om arbetet med den:

- Den här jackan är en riktigt utmanare. Både när det gällde utvecklingen av den där många krav skulle besvaras som nu när den faktiskt är klar och finns i vårt sortiment. Under resans gång har vi letat fram ett material som tål det mesta och har utvecklat flera bra funktioner i jackan och nu är vi riktigt nöjda med slutresultatet. 

Vad är det bästa med jackan?

- Det är många saker, men om jag skulle välja något så är det slitstyrkan och alla smarta detaljer. Den är gjord i syntetfiber med hög slitstyrka vilket ökar hållbarheten i den. 

- Pratar vi detaljerna så har den till exempel fleeceklädda framfickor, så kallade värmefickor vilket är perfekt när du vill skydda händerna från kylan en stund. Den har också en modern, snygg passform, reflexpasspoal på väl utvalda ställen och värmer väl med sin kraftiga vaddering.

Vem passar jackan för?

- Eftersom materialet gör att jackan är rejält slitstark och smuts-, vatten- och vindavvisande funkar den i många yrken. Som vi ser det så passar den i stort sett alla, allt från chaufförer, hantverkare, fastighetsskötare till dig som jobbar i andra typer av serviceyrken. Den har redan hunnit bli populär inom lager och logistik.

- Tack vare att vi har gett den ett snitt med följsam passform med till exempel raglarnärm i axelpartiet så passar den dessutom både tjejer och killar.

Vad säger de som har jackan?

- De som har provat den tycker den är bekväm och snygg vilket är viktigt på jobbet. Alla vill vi ju ha en snygg look. Den har även fått gott betyg av tidningen Den moderne hantverkaren som skriver om den som en jacka som gör sin ägare lycklig och hur den får smuts och vatten att "fly för livet". Den beskrivningen är vi tacksamma för.

Teamet bakom jackan kikar nu på att vidareutveckla den lyckade satsningen med att komplettera jackan med en varmfodrad byxa. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.