Gå direkt till innehåll
Med Worksafe ReDamp i storlek small eller large kan du urskilja tal från omgivningen.
Med Worksafe ReDamp i storlek small eller large kan du urskilja tal från omgivningen.

Nyhet -

Lokal produktion och passform i fokus för Worksafe hörselproppar

Vi satsar på utvecklingen av Worksafe hörselproppar. För att möta behoven har vi tagit fram fler modeller och nya storlekar av våra hörselproppar.

- Eftersom varje öra är unikt ska hörselproppar utvecklas för att vara så anpassningsbara som möjligt. De ska också vara behagliga att bära och du ska känna dig trygg med att de ger dig det skydd du behöver i din arbetsmiljö, säger Martin Lindén, Category Manager, personlig skyddsutrustning.  

En anpassning som vi jobbat med från starten är lång expansionstid på hörselpropparna. Det betyder att de fyller ut hörselgången på ett mjukt sätt. Så är det med modellerna Worksafe EcoDamp och ProDamp. ProDamp har dessutom tryckavlastande zoner för ytterligare komfort. 

I vårt senaste arbete för optimal passform och anpassning till olika arbetsmiljöer har vi nu också tagit fram fler storlekar och modeller. 

- Vår EcoDamp och nya återanvändningsbara ReDamp har till exempel inte bara large utan även small numera för den med smalare hörselgångar vilket är vanligt bland tjejer. ReDamp-modellen har dessutom fått en speciell form med rundade mjuka lameller som ger måttlig ljuddämpning för att kunna urskilja tal lättare.

- För att tillmötesgå krav på spårbara hörselproppar i produktionsanläggningar inom exempelvis livsmedelsindustrin har vår EcoDamp-serie även kompletterats med en blå detekterbar variant - Worksafe Detectable.

- Vi har också tagit fram Pocket Pack-varianter för ProDamp och EcoDamp-propparna. Det är små praktiska plastlådor med fyra par hörselproppar, som du lätt stoppar ner i fickan så du slipper jaga fatt på nya proppar när du är ute på språng.

Vi fortsätter också enligt riktlinjer i vårt miljöarbete om att Worksafe hörselproppar ska utvecklas och tillverkas lokalt, på svensk mark. Allt sker på en produktionsanläggning i den skånska orten Höör, som är koldioxidneutral med hög klass i såväl materialval som anläggning. 

- Med den här kvaliteten och bredden av hörselproppar är vi övertygade om att alla hittar sin favorit, säger Martin.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Procurator förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Presskontakt

Magnus Karlsson

Presskontakt VD

Relaterat material

Relaterade nyheter