Gå direkt till innehåll
Vassa råd mot vassa material

Blogginlägg -

Vassa råd mot vassa material

En kund hörde av sig till oss. Han hade något att berätta. Det visar sig att det lönar sig att fråga oss om råd.

För lite mer än ett år sedan hör en kund av sig till oss på Procurator med ett ganska vanligt bekymmer i arbetsmiljön. Händerna tog ordentlig stryk i arbetet. 

Kundens företag, Sims Recycling Solutions AB, arbetar med att återvinna material. Några av arbetsuppgifterna för de anställda innebär att händerna utsätts för både vassa kanter och stickande trådar. Det var därför svårt att hitta handskar som kunde hålla och de som användes slets snabbt och kastades. Dessutom var det tufft i kylan under vinterhalvåret för händerna.

Det här lät förstås inte bra. Men vi är vassa på att veta vilken produkt som passar för vilken arbetsuppgift. I samtal med oss fick kunden tips om en skyddshandske som lämpar sig för den specifika arbetsmiljön och arbetsuppgifterna.

Rätt produkt till rätt arbetsuppgift

Ett år senare hör vi av Sims Recycling Solutions AB  igen. Det visar sig att de rekommenderade skyddshandskarna funkar väl och vi får bildbevis på detta. (Det är en av de bilderna som är med här.) Handskarna har också kvar sina skyddande egenskaper även efter en tvätt.

- Handskarna har används flitigt där vi bland annat plockar metallbitar med vassa kanter, med stor risk för skärskador. Utöver detta är vi mycket nöjda över handskarnas förmåga att hålla kyla och fukt borta. Vi är mycket nöjda över kvaliteten. De får betyget 5 av 5 poäng, utan att tveka, säger Frank Lindfors, SHEC Supervisor på Sims Recycling Solutions AB. 

Det här gillar vi. Och då menar vi det att man hör av sig till oss och berättar hur det går med rekommenderade produkter. Vi strävar ju alltid efter att förstå våra kunders arbetsmiljö så mycket som möjligt för att rätt produkt ska användas till rätt arbetsuppgift så responsen på detta är tacksamt mottagen av oss.

Vi vet helt enkelt vad vi pratar om.

Vilken handske ska du välja?

Är du nyfiken på vilken skyddshandske som kunden använder? Det är Ergodynes handskar som du hittar på Procurators hemsida.

Hör gärna av dig till vår kundservice om du vill ha vår hjälp med att välja rätt handske för just ditt arbete: 0200 - 811 000 eller se hela vårt utbud av handskar på vår hemsida. 

Relaterade länkar

Ämnen

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.