Följ Procurator

Vassa råd mot vassa material

Blogginlägg   •   Dec 11, 2014 08:56 CET

En kund hörde av sig till oss. Han hade något att berätta. Det visar sig att det lönar sig att fråga oss om råd.

För lite mer än ett år sedan hör en kund av sig till oss på Procurator med ett ganska vanligt bekymmer i arbetsmiljön. Händerna tog ordentlig stryk i arbetet. 

Kundens företag, Sims Recycling Solutions AB, arbetar med att återvinna material. Några av arbetsuppgifterna för de anställda innebär att händerna utsätts för både vassa kanter och stickande trådar. Det var därför svårt att hitta handskar som kunde hålla och de som användes slets snabbt och kastades. Dessutom var det tufft i kylan under vinterhalvåret för händerna.

Det här lät förstås inte bra. Men vi är vassa på att veta vilken produkt som passar för vilken arbetsuppgift. I samtal med oss fick kunden tips om en skyddshandske som lämpar sig för den specifika arbetsmiljön och arbetsuppgifterna.

Rätt produkt till rätt arbetsuppgift

Ett år senare hör vi av Sims Recycling Solutions AB  igen. Det visar sig att de rekommenderade skyddshandskarna funkar väl och vi får bildbevis på detta. (Det är en av de bilderna som är med här.) Handskarna har också kvar sina skyddande egenskaper även efter en tvätt.

- Handskarna har används flitigt där vi bland annat plockar metallbitar med vassa kanter, med stor risk för skärskador. Utöver detta är vi mycket nöjda över handskarnas förmåga att hålla kyla och fukt borta. Vi är mycket nöjda över kvaliteten. De får betyget 5 av 5 poäng, utan att tveka, säger Frank Lindfors, SHEC Supervisor på Sims Recycling Solutions AB. 

Det här gillar vi. Och då menar vi det att man hör av sig till oss och berättar hur det går med rekommenderade produkter. Vi strävar ju alltid efter att förstå våra kunders arbetsmiljö så mycket som möjligt för att rätt produkt ska användas till rätt arbetsuppgift så responsen på detta är tacksamt mottagen av oss.

Vi vet helt enkelt vad vi pratar om.

Vilken handske ska du välja?

Är du nyfiken på vilken skyddshandske som kunden använder? Det är Ergodynes handskar som du hittar på Procurators hemsida.

Hör gärna av dig till vår kundservice om du vill ha vår hjälp med att välja rätt handske för just ditt arbete: 0200 - 811 000 eller se hela vårt utbud av handskar på vår hemsida. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.