Gå direkt till innehåll
VABruari är här och vi sprider kunskap

Blogginlägg -

VABruari är här och vi sprider kunskap

Varje år händer det igen. Februari ryktas bli den månad då nyordet VABruari stämmer. Det är nämligen oftast då flest föräldrar tar ut VAB - vård av sjukt barn. 

Det är inte helt ovanligt att det blir en aning glest i både förskolor och skolor den här månaden. Infektionerna rusar runt bland barnen och föräldrar som är hemma för VAB stressar med att försöka hinna ta hand om såväl sjuklingar som sitt arbete. Men det finns ett sätt att bekämpa smittospridningen och förhindra att ordet VABruari får sitt fäste.

Helt sjukt!

En av anledningarna till att infektioner sprids rikligt är att handhygienen brister i förskolor och skolor. Det har en av våra leverantörer med hygienprodukterna Katrin tagit fasta på. Via kampanjen "Helt sjukt!" sprider vi därför tillsammans kunskap i ämnet via information i nyhetsbrev och på våra webbplatser för att handhygienen ska förbättras. 

För faktum är att med skärpta hygienrutiner i förskolan och med byte från tyghandduk till pappershandduk kan föräldrars frånvaro från arbetet för vård av sjukt barn minskas med hela 24 procent. (Källa: Universitetssjukhuset, Dept of Pediatrics, Uleåborg, Matti Uhari)

Två handfasta tips för skärpt handhygien

  • Tvätta händerna noggrant med varmt vatten och flytande tvål. Tvätten ska göras under 20 sekunder, ungefär lika länge som att sjunga på Imse vimse spindel till exempel.
  • Händerna ska torkas med handtorkpapper.

Mer information hittar du på www.procurator.se

Hur hygienen kan förbättras i skolorna hittar du på: Katrin Kids

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.