Följ Procurator

50 nyanser av smuts? Fyra tips för glasklart resultat

Blogginlägg   •   Feb 25, 2015 11:28 CET

Då vi nu sakta men säkert går mot ljusare tider i vårt avlånga land så blir smutsen på fönstren tydligare och tydligare. Att det finns 50 nyanser av smuts på dem är kanske att ta i förstås men smutsen kan vara av olika art och det gäller att putsa fönster på rätt sätt.

Följ våra fyra tips för glasklart resultat:

  • Först och främst, var klimatsmart och snäll mot din egen hälsa – välj ett miljömärkt effektivt fönsterputsmedel utan ammoniak. (Ammoniak är giftigt för vattenlevande organismer, kan bidra till övergödning i naturen och är irriterande för ögon och luftvägar.) 
  • Se till att ha rätt redskap – en rymlig hink, fönsterpäls och gummiskrapa. Var noga med att välja en gummiskrapa med ergonomiskt handtag. Den ska kännas bekväm i handen och inte vara för lång. Ju längre skrapa, desto svårare att hantera. 
  • För svårare fläckar – se till att även ha en klickskrapa att skrapa bort fläckarna med innan du använder gummiskrapan.
  • Använd en microduk eller nonwoven torkduk för avtorkning av din gummiskrapa och små hörn. De efterlämnar inget ludd och minskar risken för ränder.

Ett fönster blir aldrig så rent som när man har rätt redskap och fönsterputsmedel. Satsa därför på kvalitetsprodukter så behöver du inte göra om jobbet. 

Lycka till med att se bra ut i vår!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://press.procurator.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.