Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ulf Hällström ny vd för Procurator

Ulf Hällström är ny vd för Procurator Sverige AB i Malmö. Hans uppgift blir att skapa bättre lönsamhet genom samordning och effektivisering av organisationens 21 enheter i Sverige.

Ulf Hällström kommer närmast från egen konsultverksamhet inom företagsledning. Han har tidigare haft ledande befattningar inom Esselte-koncernen, har som vd genomfört en lyckad turnaround på TG Skrivab i Växjö samt lett ett omfattande fusionsarbete på Corporate Express i Borås. Nu tillträder han som vd för Procurator Sverige AB, ett av landets ledande grossistföretag inom personlig skyddsutrustning med en stor andel egen tillverkning. Procurator är dessutom ett rikstäckande, helsvenskt företag som erbjuder alla slags förbrukningsmateriel till offentlig sektor och näringsliv samt har egen produktion av skyddskläder.

  • - Jag ser stora möjligheter till en positiv utveckling för Procurator. Företaget har en kompetent organisation med stor flexibilitet vilket möjliggör ett snabbare förbättringsarbete. Vi behöver effektivisera vårt sätt att samordna de lokala enheterna för att fortsätta vara lönsamma nu när det är sämre tider i branschen, säger Ulf Hällström.

Ulf Hällström ersätter Håkan Roos, grundare och ägare av Procuratorkoncernen där Procurator Sverige AB ingår. Den skånske entreprenören Håkan Roos lämnar över det dagliga utvecklingsarbetet inom företaget men fortsätter sitt uppdrag som ordförande i Procurators styrelse.

  • - Procurator har haft en stark tillväxt och behöver nu en tydlig ledare och det är min övertygelse att vi funnit rätt person i Ulf Hällström. Han är rutinerad, har erfarenheter från branschen och har genomfört flera framgångsrika förändringsarbeten, säger Håkan Roos.

För mer information, kontakta:

Ulf Hällström, vd Procurator Sverige AB

Telefon: 040 690 30 06 eller 0730 80 14 50

Mail: ulf.hallstrom@procurator.se

Procurator Sverige AB erbjuder förbrukningsvaror till företag inom bland annat industrin, byggnads- och offentlig sektor samt lokalvård. Företaget har mer än 400 anställda och omsätter cirka en miljard kronor per år. Företaget ingår i den privatägda, helsvenska Procuratorkoncernen som byggts upp av den skånske entreprenören Håkan Roos. Huvudkontoret ligger i Malmö och lokala försäljningskontor finns på 21 platser i Sverige. Verksamheten bedrivs i Norden, Baltikum och Polen. Mer information finns på www.procurator.se.

Ämnen

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.