Gå direkt till innehåll
Veckans tips: få det ”hett” om öronen

Nyhet -

Veckans tips: få det ”hett” om öronen

Arbete i bullrig miljö är en rejäl utmaning. Du behöver vara extra uppmärksam på vad som händer runtomkring och det är svårt att höra vad folk säger. Bullret blir till en belastning för dig och du blir tröttare än vanligt. Nu blir det farligare än vanligt för dig att arbeta.

Därför finns det EU-direktiv med gränsvärden för buller på arbetsplatser och när hörselskydd ska finnas tillgängligt och/eller användas.

Val av hörselskydd är högst individuellt beroende på vilken komfort man söker och vilka värden det ska kunna uppnå för att skydda dig och din hörsel. Dessutom, vill man ju ha koll på när mobiltelefonen ringer eller så vill man lyssna på musik samtidigt som man jobbar och ha koll på när mobilen ringer.

Senaste nytt bland hörselproppar

Därför har vi tagit en titt på ett hörselskydd som är i ropet just nu. Det aktuella skyddet är en hörselpropp som är säker, komfortabel, multifunktionell och har en tuff design. Det uppfyller väldigt många krav och behov:

  • Det går att lyssna på musik samtidigt som du är skyddad mot buller. Justering av volymen är enkelt. Propparna skyddar till och med mot för hög volym på musiken - ljudnivån är begränsad till 82 decibel.
  • Du kan koppla den till din mobil, mP3-spelare eller andra applikationer med 3,5 mm ljudkontakt.
  • När din telefon ringer kopplas samtalet in i hörselpropparna. Pratar gör du i mobilens mikrofon.
  • Perfekt när till exempel vanliga hörselkåpor inte får plats under en svetshjälm, andningshuva eller i varma miljöer där kåpor kan bli obekväma en hel arbetsdag.
  • Har du väldigt rörligt arbete stannar propparna på sin plats.

Hörselpropparna vi pratar om heter 3M Peltor Ear EarBuds HTB026. Martin Lindén, Produktchef, Personlig skyddsutrustning Norden, sammanfattar omdömet om dem så här:

- Jag tycker att hörselproppen uppfyller både önskemål och krav väl med sin funktionella och snygga utformning. Vill man ha något som fungerar perfekt och som dessutom är lite ”hett” om öronen just nu så rekommenderar jag det varmt.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.