Gå direkt till innehåll
Procurator utrustar DSV

Nyhet -

Procurator utrustar DSV

"De är exemplariska på service och alltid trevliga. Vi är mycket nöjda med Procurator."

Lennart Jönsson, produktionsansvarig på DSV Road i utkanten av Landskrona är tydlig med hur tacksam han är gentemot personalen i Procuratorbutiken på samma ort. Det är lätt att förstå varför.

UTMANINGAR OCH SAMARBETE

Lennart arbetar på DSV Road, en av tre divisioner inom den globala DSV-koncernen som levererar transport- och logistiktjänster. På DSV Roads terminal i Landskrona jobbar man dagligen med lastning och lossning av gods för vidare vägtransport inom Sverige och Europa.

DSV Road logistikcentrum täcker en yta som sväljer tusentals kvadratmeter. Produktionen fungerar som ett klockverk. Detta tack vare välanvända planeringsverktyg, en arbetsglad personalstyrka på drygt 60 personer och ett kontrollcentrum som i princip fungerar som ett flygledartorn, med stenkoll på in- och utgående transporter och logistikscheman.

I produktionen öppnas och stängs portarna ut till trailers med jämna mellanrum, sommar som vinter. Det lossas och lastas, truckar kör fram och tillbaka. Arbetsflödet är konstant men kan också öka när som helst.

Den som är produktionsansvarig hanterar bland annat planering och personalansvar där det ingår att alla ska få arbetskläder och skyddsskor. Eftersom behoven kan skifta mycket är det mycket att hålla reda på. 

Så hur styr Lennart upp detta? Det är där vi kliver in. Procurator fungerar nämligen som en samarbetspartner. 

Tack vare ett avtal mellan oss och DSV utrustas personalen med arbetskläder, från bland annat vårt eget varumärke Worksafe samt personlig skyddsutrustning och första hjälpen-produkter

Mycket beställs enkelt via www.procurator.net och en hel del går att hitta i Procurators butikssortiment.

VALMÖJLIGHETER OCH SERVICE

I valet av arbetskläder och skyddsskor är arbetsmiljön alltid en utmaning. Lennart på DSV Road vet detta av egen erfarenhet och ser tydligt vilka behoven är hos hans personal:

- För den som jobbar här gäller det att kunna arbeta under press, vilket gör att du lätt kan bli svettig. Det tillsammans med arbetsuppgifterna i sig och temperaturen inne och ute ställer sina krav. Kläder och skor måste vara tåliga men framförallt funktionella och bekväma, svala eller varma. Sen är vi såklart alla olika i storlek och vill kunna välja olika. 

Mot bakgrund av bred kunskap om olika typer av arbetsmiljöer är vi noga med att lyssna till allas behov för att hitta rätt produkt. För Lennart och hans personal är detta oumbärligt:

- Möjligheten att även kunna skicka min personal till Procuratorbutiken här i Landskrona för att hitta utrustning fungerar också smidigt. Där finns goda valmöjligheter, kvalitet och hög service. Dessutom får jag kvartalsrapporter över vad som har hämtats ut från butiken vilket ger mig en bra översikt. Vårt avtal med Procurator är precis det vi behöver.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Relaterade nyheter

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com