Gå direkt till innehåll
Fotokromatisk lins på nya skyddsglasögon Worksafe Lynx PRO underlättar i jobbet

Nyhet -

Fotokromatisk lins på nya skyddsglasögon Worksafe Lynx PRO underlättar i jobbet

Worksafe skyddsglasögon har fått ett unikt tillskott i sortimentet - skyddsglasögon med fotokromatiska linser.

Den nya produkten heter Photochromatic Worksafe Lynx PRO och dess lins har en unik förmåga. Förutom att linsen är i reptålig polykarbonat är den även fotokromatisk. Det innebär att linsen mörknar när den utsätts för UV-ljus. Ljusgenomsläppet landar på mellan 24% och 85% vilket innebär att de ger ett bra skydd för ögat.


Fördelen med denna typ av lins är att det blir lättare att arbeta i miljöer där det finns varierande ljus. Det innebär också att du slipper byta mellan olika skyddsglasögon för att få optimalt skydd. 

Istället för ett par skyddsglasögon för inomhusmiljö och ytterligare ett par för utomhusmiljö kan du nu enkelt vistas i båda miljöer med endast ett par Photochromatic Worksafe Lynx PRO. Linsen ändrar från grå tillbaka till klar lins på en kort stund.

Tekniken med fotokromatiska linser utvecklades under 1960-talet och har sedan dess förfinats. Idag är funktionen populär i många vanliga glasögon. Därför är det glädjande att Worksafe kan erbjuda tekniken med fotokromatiska linser för arbetsdagen.

Photochromatic Worksafe Lynx PRO är speciellt lämpliga i arbeten där du rör dig mycket utomhus och samtidigt behöver röra dig inomhus. Eftersom de väger endast 22 gram och har mjuk näsbrygga är de extra komfortabla att bära. Produkten finns att köpa i såväl Procurators butiker som i webbutiken.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.