Gå direkt till innehåll
Äntligen - skyddshjälm med Mips i vårt sortiment!

Nyhet -

Äntligen - skyddshjälm med Mips i vårt sortiment!

Mips är en ganska vanlig funktion i hjälmar inom sport och fritid då det ger en bra skyddande effekt. Tillverkare av skyddshjälmar har också anammat funktionen då nyttan är stor även inom arbetslivet. Därför kan vi nu erbjuda skyddshjälmar med Mips.

Mips är ett extra lager - ett friktionslager, som sitter på insidan av hjälmen. Det gör att huvudet kan röra sig ca 10-15 millimeter inne i hjälmen i olycksfall. Det här spelar en betydande roll för minimering av skador på hjärnan.

  • Rörelsemöjligheten är nyckelfaktorn när du som bär hjälm med Mips slår i något, faller eller träffas av fallande föremål. Mips-lagret bidrar till att den rotationskraft som kan uppstå fördelas över hjälmen.
  • Jämför det med en traditionell hjälm där hjärnan tar emot hela rotationskraften själv vilket kan ge allvarliga skador. 

Kort sagt, Mips innebär att rotationsrörelserna minskar för hjärnan vilket i sin tur kan minska risken för skador.

Vi har högkvalitativa skyddshjälmar från erkända tillverkare i vårt sortiment och utvärderar utbudet kontinuerligt. Vi ser det därför som givet att erbjuda valet av skyddshjälm med Mips: Centurion Nexus Exceed Mips

Hjälmen finns för beställning i vår webbutik samt i våra Procuratorbutiker.

Fakta

MIPS är utvecklat i Sverige och står för Multi-directional Impact Protection System. Läs mer om utvecklingen av MIPS på hemsidan www.mipsprotection.com 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com