Gå direkt till innehåll
Äntligen - skyddshjälm med Mips i vårt sortiment!

Nyhet -

Äntligen - skyddshjälm med Mips i vårt sortiment!

Mips är en ganska vanlig funktion i hjälmar inom sport och fritid då det ger en bra skyddande effekt. Tillverkare av skyddshjälmar har också anammat funktionen då nyttan är stor även inom arbetslivet. Därför kan vi nu erbjuda skyddshjälmar med Mips.

Mips är ett extra lager - ett friktionslager, som sitter på insidan av hjälmen. Det gör att huvudet kan röra sig ca 10-15 millimeter inne i hjälmen i olycksfall. Det här spelar en betydande roll för minimering av skador på hjärnan.

  • Rörelsemöjligheten är nyckelfaktorn när du som bär hjälm med Mips slår i något, faller eller träffas av fallande föremål. Mips-lagret bidrar till att den rotationskraft som kan uppstå fördelas över hjälmen.
  • Jämför det med en traditionell hjälm där hjärnan tar emot hela rotationskraften själv vilket kan ge allvarliga skador. 

Kort sagt, Mips innebär att rotationsrörelserna minskar för hjärnan vilket i sin tur kan minska risken för skador.

Vi har högkvalitativa skyddshjälmar från erkända tillverkare i vårt sortiment och utvärderar utbudet kontinuerligt. Vi ser det därför som givet att erbjuda valet av skyddshjälm med Mips: Centurion Nexus Exceed Mips

Hjälmen finns för beställning i vår webbutik samt i våra Procuratorbutiker.

Fakta

MIPS är utvecklat i Sverige och står för Multi-directional Impact Protection System. Läs mer om utvecklingen av MIPS på hemsidan www.mipsprotection.com 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.