Gå direkt till innehåll
Bild från huvudkontoret i Malmö
Bild från huvudkontoret i Malmö

Blogginlägg -

Vi är Procurator!

Det slog oss här på redaktionen att det fortfarande kan finnas de som inte känner till Procurator, eller vet vad vi har att erbjuda. Så kan vi ju inte ha det! Vi tänkte därför att vi såhär i början av det nya året skulle berätta lite om vilka vi är.

I ett nötskal vill Procurator skapa säkra, effektiva och hållbara arbetsplatser. Det är vårt stora, övergripande syfte. Varje dag erbjuder vi produkter, kunskap och service som ger kunden alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Vår historia…


…går hela vägen tillbaka till 1930-talet när Walter Sjögren började sy egna arbetshandskar, eller skyddsvantar, hemma i sitt kök. Han menade att som på olika sätt utsätts för potentiella faror behöver rätt skydd i sin arbetsvardag. Handskarna levererades med cykel till kunder i bygden. Ryktet spreds och snart hade Walter en etablerad verksamhet inom arbetshandskar och annan skyddsutrustning.

1982 bildas Procurator AB som fortsätter på Walter Sjögrens inslagna väg med insikten att arbetare som dagligen utsätts för potentiella faror behöver rätt utrustning och rätt skydd.


Och här står vi…


…40 år senare, med ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna. Vi brinner för att skapa säkra, effektiva och hållbara arbetsplatser. Vi erbjuder mer än 56 000 produkter och tjänster inom kläder & skydd, papper, hygien & städ samt engångsskydd för vård, omsorg & livsmedelsindustri.

Arbetar du inom byggindustrin? Då finns vi här med arbetskläder och PPE för en säker och bekväm arbetsdag. Driver du en städfirma? Då har vi allt du behöver för att skapa en effektiv och hållbar verksamhet. Arbetar du på hög höjd eller handskas med farliga kemikalier? Då finns vi här med våra tekniskt avancerade skydd.

I våra 16 Procuratorbutiker utspridda över Sverige finner du dels ett brett sortiment med fokus på personlig skyddsutrustning och arbetskläder, dels en hängiven och kunnig personal som erbjuder förstklassig service och support. Vi har även 5 stycken Supplies Direct-butiker som specialiserats på städ och facility management. Här kan du ta del av ett komplett sortiment och även utforska det senaste inom robotteknik med helautonoma städmaskiner.

Att försöka få med allt vi har att erbjuda är en nästintill omöjlig uppgift, men förhoppningsvis ger detta er en bild av hur brett och komplett vårt sortiment faktiskt är för dig som vill optimera din verksamhet i mån av säkerhet, effektivitet och hållbarhet.


Men vi är så mycket mer…


…än våra produkter. Kunskap har alltid varit en grundpelare i Procurator och att dela med oss av vår expertis är en viktig del av såväl vår affärsmodell som vår kultur. Vi vill skapa ett mervärde hos våra kunder och skapa långsiktiga samarbeten. Det är därför en självklarhet för oss att erbjuda service, rådgivning, support och brett utbud av utbildningar.

Det är genom denna treenighet – rätt produkter, rätt kunskap och rätt service som vi ger våra kunder de bästa förutsättningarna för en förenklad och förbättrad arbetsdag. Och det är så vi vill skapa säkra, effektiva och hållbara arbetsplatser.

Välkommen till Procurator!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.