Gå direkt till innehåll
Vad hindrar dig från att gå på toa?

Blogginlägg -

Vad hindrar dig från att gå på toa?

När du går på konsert, mässa eller match är det ganska troligt att du behöver gå på toa när du är där. Fast det är också troligt att du undviker det. Eventuellt köper du inte mat och dricka heller för att slippa gå på toa. Så ska det inte vara.

En undersökning där 3000 personer svarat på frågor visar att 25% av besökarna på en större anläggning undviker att besöka toaletterna helt.* 

- En av anledningarna är att det är smutsigt. 

- En annan är för att det är för mycket folk. Många hoppar hellre över toabesöket för att inte missa det som sker utanför.

Toaletternas skick sprider sig

För att minimera behovet att gå på toa ser en tredjedel dessutom till att begränsa det de äter och dricker på anläggningarna. Det betyder förluster för de ansvariga på anläggningarna. De förlorar även på att dålig hygien ställer till det för ryktet:

  • Över 70% av besökarna säger att de har haft en dålig upplevelse av toaletterna.
  • Två av fem säger att de berättar om hygienen på toaletterna för sina vänner.

Så blir det bättre

Problemet med hygien och köer bottnar ofta i en ond cirkel. Ju fler som går på toaletten, desto snabbare tar exempelvis torkpapper slut. När trycket är som störst hinner de ansvariga precis fylla på med papper på en toalett för att sedan börja om igen på en tidigare toalett. Resultatet? De hinner inte städa och smutsen ökar.

Men det finns alltid någon som jobbar med att få fram lösningar som till exempel företaget Essity. De har skapat Tork PeakServe®.

Det är en dispenser som gör att de som städar inte behöver fylla på torkpapper lika ofta. Fördelarna med den:

  • rymmer 250% fler handdukar än en normalstor dispenser
  • kan betjäna upp till 600 fler besökare 

Det här ger ett bättre flöde på toaletten. På så vis blir det mer tid över för att städa toalettutrymmena. Därmed ska inte du känna dig hindrad från att gå på toa. Håll utkik efter dispensern så kan du fokusera på annat sen.

* Siffrorna kommer från en undersökning gjord via Essity.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.