Gå direkt till innehåll
Säkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety Week

Blogginlägg -

Säkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety Week

En hälsosam och skadefri arbetsplats borde vara givet varje dag på varje arbetsplats. Tyvärr sker det fortfarande arbetsplatsolyckor. För att proaktivt arbeta mot olyckor och ohälsa på jobbet sätter Skanska extra fokus på säkerheten med sin årliga Skanska Safety Week. Procurator finns med under veckan och vi delar med oss av vår expertis.

I år har Skanska Safety Week temat "Bättre tillsammans" vilket syftar på att det är genom samverkan som arbetsmiljön blir bättre. Under veckan är det även fokus på tre förbättringsområden - ordning och reda, kontinuerliga förbättringar för en bättre hälsa samt modiga medarbetare och ledare.

Säkerhet och hälsa på jobbet kommer inte av sig självt

Det ligger ett stort ansvar på alla arbetsgivare att se till så att arbetstagare kan arbeta säkert med hjälp av exempelvis personlig skyddsutrustning (PPE) och utan risk för hälsan. Dock ska även arbetstagare aktivt arbeta för detta. Till exempel ska den personliga skyddsutrustning som arbetet kräver användas. Några undantag finns inte.

- Det är där vi på Procurator kommer in i bilden. Vi brinner för att se till att arbetstagare har rätt typ av skyddsutrustning och att användaren förstår hur den ska användas. Vi ger även förslag på relevant utbildning eftersom vi har en särskild utbildningsenhet på Procurator, säger Patrick Högborg, Key Account Manager inom Safety.

Under hela veckan besöker vi sajter och Skanska Rental-enheter från norr till söder med våra experter och förslag på lämplig PPE-utrustning. Tillsammans skapar vi en bättre arbetsmiljö. Hoppas att vi ses!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.