Gå direkt till innehåll
Träningsredskap och maskiner kan vara en smitthärd.
Träningsredskap och maskiner kan vara en smitthärd.

Blogginlägg -

Ökad risk för "gymsjuka" med nytt år

Säg det gym som inte har en ökad försäljning av gymkort i början av varje år. Ett av de mest frekventa nyårslöftena handlar ju om träning. Fler folk på gymmen innebär dock en ökad risk för spridning av "gymsjukan".

Gymsjukan sprids på grund av bristande hygien vilket gör att det är viktigt att förstå hur smittvägarna kan brytas. Det är enkelt att göra om du bara vet hur.

Farlig bakterie på gymredskap och utrustning

Redskap och utrustning som används på gymmen delas av många människor. De blir en gynnsam smittkälla för bakterier som till exempel MRSA. Bakterien är antibiotikaresistent och kan finnas i svalg och näsa men även i stjärtregionen. Redskap och utrustning måste därför torkas av efter att du har använt dem.

Det är alltså inte bara för att din svett hamnar på utrustningen som du måste torka av träningsutrustningen utan även för att du kan föra MRSA vidare. Men trots att gymmen informerar om avtorkning slarvar många med det.*

Välj rätt desinfektionsmedel mot gymsjuke-bakterien

Din personliga hygien är grunden för att bryta smittvägar. Men om någon annan före dig inte har torkat av träningsmaskinen räcker det med att du har ett sår du inte har täckt över eller att du får ett skavsår under träningen för att du ska bli smittad av MRSA.

Alla måste därför bli bättre på att torka av utrustningen. Gymmen i sin tur bör se till att utrusta anläggningen med rätt desinfektionsmedel som är både lättillgängligt som lätthanterligt. 

Vår rekommendation är behändiga halvlitersflaskor av KBM Disinfection by LifeClean. Medlet är både miljövänligt som högeffektivt. Det slår ut antibiotikaresistenta bakterier som MRSA samt virus, sporer och mögel. 

Hygienutrymmen kan därför med fördel också rengöras med samma medel då det finns i enlitersflaskor.

Fakta

* " Läkarens varning för "Gymsjukan"", www.bohuslanningen.se, 20 oktober 2018

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.