Gå direkt till innehåll
Pontus Svensson, Content & Copy Creator
Pontus Svensson, Content & Copy Creator

Blogginlägg -

Medarbetarintervju - Pontus Svensson, Content & Copy Creator

Vad har du för roll och ansvarsområden på Procurator?

Jag arbetar som Content & Copy Creator här på Procurator. Jag ingår i ett litet men slagkraftigt marknadsteam som arbetar dedikerat för att kund- och köpresan ska vara så smidig, enkel och tillfredställande som möjligt.

I min roll arbetar jag framförallt med textproduktion av olika slag, allt från intern och extern kommunikation till sociala medier och PR. Det är en bred och utmanande roll där jag ansvarar för den skriftliga kommunikationen på flera fronter och därför måste ha kunskap om hela Procurators portfölj.

Men det är också det som gör rollen så intressant. Jag får möjligheten att träffa och prata med personer från organisationens alla hörn och varje gång slås jag av den enorma kunskap och expertis som finns här. På Procurator är verkligen alla experter inom sina områden och viljan att bidra till säkra, effektiva och mer hållbara arbetsplatser för våra kunder genomsyrar hela verksamheten. Mitt jobb är att koka ner och hitta kärnan i det material jag får ta del av, för att sedan kunna använda det till exempelvis rörligt material, kunskapsartiklar, nyhetsbrev etc.

Hur hamnade du här?

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för språk och allt vad det innebär. En förkärlek som ledde mig in på en utbildning i språkvetenskap och därefter till jobb där jag fått möjligheten att jobba med språk på olika sätt. Senast kommer jag från ett e-handelsbolag där jag hade ett övergripande ansvar för avdelningen som arbetade med skriftligt innehåll, framförallt genom produktmarknadsföring.

Förra våren såg jag att ett nytt marknadsteam skulle sättas ihop på Procurator, vilket fångade mitt intresse direkt. Jag såg en chans att få bredda min kompetens i marknadsföring och tilltalades av tanken att vara en del av en liten men väsentlig kugge, i ett stort maskineri. Det var också en helt ny bransch för mig. En bransch som jag inte hade någon erfarenhet av men vars syfte – att skapa säkra, effektiva och hållbara arbetsplatser, kändes viktigt och inspirerande.

Hur jobbar du och din avdelning med exempelvis hållbarhet och för att generellt driva Procurator framåt?

Procurator är precis i startgroparna av en resa mot ett mer hållbart företagande. På alla håll i organisationen tas massor av spännande initiativ som kommer att hjälpa oss att ta stora gröna kliv och möta en marknad som präglas av en ökad miljömedvetenhet.

Min del i det här är framförallt att hålla kollegor, kunder och samarbetspartners informerade under resans gång. Jag pratar med kollegor från olika delar av organisationen och får lära mig om hur vi arbetar för att produktutveckling, tillverkningsprocesser, logistiklösningar etc. ska kunna optimeras ur miljösynpunkt. Med andra ord handlar min roll framförallt om att belysa och lyfta det fantastiska jobb som mina kollegor gör.

Vad är det bästa med att jobba på Procurator?

Procurator är en dynamisk arbetsplats där det händer mycket, hela tiden. Passionen och kunskapen som jag får ta del av varje dag ger mig inspiration när jag ska producera. Det ger mig även insikten och övertygelsen om att det vi gör faktiskt är otroligt viktigt. Det är en häftig atmosfär att vara i, vilken både underlättar mitt arbete och gör det betydligt mer intressant.

Dessutom är mina kollegor plockade från den absolut översta hyllan, något jag verkligen inte tar för givet! Efter nästan exakt ett år kan jag med säkerhet säga att Procurator är det bästa beslutet jag tagit i min korta karriär.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Magnus Björnström

Magnus Björnström

Presskontakt VD
Kristina Lantz

Kristina Lantz

Presskontakt Kommunikation & Press

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.