Gå direkt till innehåll
Johannes Mauritzson, Product Manager
Johannes Mauritzson, Product Manager

Blogginlägg -

Medarbetarintervju - Johannes Mauritzson, Product Manager

Vad har du för roll och ansvarsområden på Procurator?

Jag har sedan början av 2022 arbetat som produktchef för arbetshandskar. Det är ett mycket spännande uppdrag och en ära att få möjligheten arbeta med ett varumärke med en sådan stolt historia som Worksafe.

- Hur hamnade du här?

Jag arbetade tidigare med medicintekniskt förbrukningsmaterial. Jag började hos Procurator i januari.

- Hur jobbar du och din avdelning med exempelvis hållbarhet och för att generellt driva Procurator framåt?

Vi jobbar för att göra hållbara produkter till normen. Om vi på allvar ska göra en skillnad måste hållbarhetens plats vara central i all produktutveckling. Den 30 mars 2022 föreslog EU ett paket med åtgärder som ska se till att hållbara produkter blir en norm inom EU. Det är såklart positivt, men samtidigt är det ett faktum att om inte enskilda aktörer skrider till konkret handling, så kommer inte målen och visionen att nås.

Mer hållbara och miljövänliga produkter behöver inte innebära en uppoffring i kvalitet och kostnad. Precis som all annan utveckling så handlar det om en kontinuerlig förbättring, utveckling och skala. Om vi låter naturen guida oss så kommer produkterna på sikt inte bara bli lika bra utan till och med bättre och mer anpassningsbara, men det kräver att vi vågar köra fullt ut. De kräver att vi omvärderar hur vi ser på hållbara produkter och att vi vågar ta oss an de utmaningar som ett skifte ändå kräver.

Vad är din vision om framtiden kopplat till hållbara material?

Jag ser en framtid där hållbara material är normen. Det pågår just nu en materialrevolution som kommer att möjliggöra en mix av återvunna och biobaserade material, vilket kommer hjälp oss ta stora steg framåt i hållbarhetsarbetet. Samtidigt handlar det om så mycket mer. Genom att förstå en produkts påverkan i hela sin livscykel identifieras både svagheter och möjligheter. Det är inte tillräckligt i sig att ett material är återvunnet eller biobaserat. Det handlar om hur återvinningen går till, hur det biobaserade materialet är skapat och även huruvida det kan ingå i ett cirkulärt kretslopp.

Egentligen finns alla lösningar framför våra ögon i naturen och om vi låter naturen guida oss så kommer framtiden se betydligt ljusare ut. Det finns nu material och processer tillgängliga som troligtvis väldigt få ens kunde föreställa sig för bara några år sedan.

I denna stund arbetar vi intensivt på att helt förändra hur vi tänker kring produkternas material och processerna kring dessa. Vi inleder en rad spännande samarbeten med likasinnade partners som också har hållbarheten allra högst upp på agenda.

Lika viktigt som det är att kommunicera våra framsteg i hållbarhetsarbetet, är det viktigt att vara transparenta i de utmaningar som kvarstår. Vi har bara börjat, vi har långt kvar och resan kommer kanske aldrig riktigt ta slut, för det finns alltid bättre och smartare lösningar för vår miljö och framtid. Samtidigt kan vi inte bara diskutera långsiktiga mål och framtida lösningar. Det är varje aktivitet, varje beslut och varje åtgärd som vi vidtar idag som kommer ge oss alla en ljusare framtid.

- Vad är din bästsäljare?

Håll utkik! Jag misstänker att den finns bland några av de nya produkterna vi har i vår pipeline.

- Vad är det bästa med att jobba på Procurator?

Fantastiska kollegor och kunder, en meningsfull vision och en viktig resa mot framtiden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Magnus Björnström

Magnus Björnström

Presskontakt VD
Kristina Lantz

Kristina Lantz

Presskontakt Kommunikation & Press

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.