Gå direkt till innehåll
Claes Sunebring, Managing Director Supplies Direct
Claes Sunebring, Managing Director Supplies Direct

Blogginlägg -

Medarbetarintervju - Claes Sunebring, Managing Director Supplies Direct

Vad har du för roll och ansvarsområden på Supplies Direct?

Jag ansvarar för hela Supplies Direct som är en del av Procurator och som är specialiserade kring städ och facility. Vi har 5 stycken städgrossister placerade i Malmö, Göteborg, Länna, Uppsala samt Årsta i Stockholm.

- Hur hamnade du här? (t.ex. när började du här, tidigare erfarenheter)

Jag brinner för städ och städbranschen och har över 20 års erfarenhet sedan jag startade på Vileda Professional 2004 där ansvarade för deras professionella division. Därefter var jag försäljningschef på Procurator i 5 år. När Supplies Direct inom koncernen sökte en Managing Director kände jag att det skulle passa mig som handen i handsken att vara med på resan att utveckla bolaget. Den 1 Januari i år fusionerade vi samtliga bolag till ett och resan har bara börjat.

- Hur jobbar du och din avdelning med exempelvis hållbarhet och för att generellt driva Procurator framåt?

Vi arbetar helt enligt Procurators principer men rent praktiskt handlar det om att erbjuda våra kunder mer miljöanpassade och hållbara produkter samt stötta dem i denna typ av val.

Utöver vårt sortiment av produkter utvecklar vi även städmetoder tillsammans med kunderna som är mer hållbara, exempelvis robotstädning, partikelmätning för sundare arbetsmiljö eller metoder som är mer ergonomiska för de som utför arbetet.

Internt arbetar vi mycket med att minimera plastanvändning och effektivisera våra transporter för att minska utsläppen.

- Vad är din bästsäljare?

Oj, det finns mycket att välja på. Det fina med vårt sortiment är bredden och att vi har lösningar för alla. Men måste jag välja en så får det bli Nilfisk 930, en mycket bra dammsugare med hepafilter.

- Vad är det bästa med att jobba på Procurator/Supplies Direct?

Gemenskapen och möjligheterna att få vara med och utveckla affärer och verksamheten.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.