Gå direkt till innehåll
Hur hittar du rätt räddningshjälm? I Halmstad vet man.

Blogginlägg -

Hur hittar du rätt räddningshjälm? I Halmstad vet man.

En räddningshjälm är en av många viktiga delar i en brandmans skyddsutrustning. Den ska skydda huvudet väl och behöver vara både funktionell som bekväm. Valet av hjälm är därför oerhört viktigt.

Det vet brandmännen Patrik Sönnerstedt, Pär Härdeman och Roger Filipsson mycket om. De sitter i en hjälmgrupp på räddningstjänsten i Halmstad. När de skulle införskaffa en ny hjälm ville de gå ifrån gammal tradition och invanda tankegångar och hitta en mer användarvänlig och praktisk hjälm:

- Majoriteten av våra larm är inte längre brandlarm, så därför ville vi utrusta våra brandmän med en personlig räddningshjälm som är bekvämare och mer funktionell än den nya typen av stor och, i vårt tycke, ”klumpig” rökdykarhjälm, säger Patrik. 

När gruppen började leta på marknaden efter en passande hjälm visade det sig dock att befintliga räddningshjälmar inte hade vad de sökte efter. 

Då kom vi in i bilden. I samarbete med oss och Pacific Helmets New Zealand LTD utvecklades en hjälm som svarar på både krav och önskemål. 

Följ med på produktutvecklingens resa och upptäck slutresultatet: Kundcase: räddningshjälm R6 Dominator

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.