Gå direkt till innehåll
Inget vanligt alla hjärtans dag-meddelande

Blogginlägg -

Inget vanligt alla hjärtans dag-meddelande

Det här är ett alla hjärtans dag-meddelande. Fast inget vanligt sådant för det är allvarligt. Men missförstå oss rätt, vi menar väl. 

Visste du att plötsligt hjärtstopp är en av de vanligaste dödsorsakerna i världen? 

 • 10 000 hjärtstopp sker per år i Sverige. Utanför vården.
 • 4-5% av dessa räddas till livet. Alltså dör 9600 människor.
 • 50% av dessa kunde ha räddats om en hjärtstartare fanns till hands.

 • Skaffa hjärtstartare!

  Ovan siffror är säkert inget vare sig du eller din kollega gillar. Vi gör det inte heller. 

  Så här i alla hjärtans dag-tider uppmuntrar vi fler arbetsplatser att skaffa hjärtstartare. Snabba insatser på plats kan vara direkt avgörande för överlevnad.

  En hjärtstartare är dessutom ganska enkel att använda. Det finns till exempel självinstruerande hjärtstartare för offentligt bruk som kan guida användare på olika språk. Är du intresserad av denna typ av hjärtstartare finns Samaritan PAD 500P. (Vi har kampanj på den under hela vecka 7 i vår webbutik.)

  Gå kurs i hjärt- och lungräddning!

  Förutom att skaffa hjärtstartare till din arbetsplats, gå en kurs i hjärt- och lungräddning (HLR). Om du arbetar där det rör sig mycket människor som exempelvis inom kontor, industri och butik är det en riktigt bra kunskap. Då kan du snabbt stabilisera en olycksdrabbad vilket är betydande i akuta lägen.

  I vårt utbud av utbildningar ger vi kurs i HLR och i den får du även praktiskt öva på att använda en hjärtstartare. Kolla gärna: Procurator Academy - kurs i hjärt- och lungräddning.

  Handen på hjärtat - vad är viktigare än att kunna rädda liv?

  Ämnen

  Kategorier

  Kontakter

  Magnus Björnström

  Magnus Björnström

  Presskontakt VD
  Kristina Lantz

  Kristina Lantz

  Presskontakt Kommunikation & Press

  Relaterat innehåll

  Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

  Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

  Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.