Gå direkt till innehåll
Från idé till butik - så tar en arbetsbyxa form

Blogginlägg -

Från idé till butik - så tar en arbetsbyxa form

Visste du att ett klädesplagg från Worksafe går igenom flera noggranna steg innan det hänger på display i en butik? Stegen bygger på bland annat behov, utvärderingar och tester. Resultatet är en trygg och snygg byxa.

Varje klädesplagg från Worksafe har gått igenom en uttänkt process innan de landar i butiker runtom i Sverige. Processen kan ta ca 18 månader till två år. Så är fallet med exempelvis Worksafe arbetsbyxor.

Från behov till butik:

  • Produktutvecklingen av en arbetsbyxa startar med en identifiering av behov och önskemål i målgruppen. Form, funktion och materialval diskuteras och en konkurrentanalys görs. Detta utmynnar i en skiss som leder till att en första prototypbyxa ser ljuset. 
  • Prototypbyxa 1 utvärderas nu i ett produktråd bestående av utvalda representanter med hög branschkunskap. Eventuella justeringar görs och prototyp 2 sys upp.
  • Prototypbyxa 2 skickas iväg till ett ackrediterat labb för eventuella certifieringar. 
  • Det viktiga fälttestet är nästa steg - att utvalda kunder testar arbetsbyxan. 
  • Efter eventuella ytterligare justeringar startar produktionen av en ny Worksafe arbetsbyxa

Varje leverantör för material och produktion följer en strikt supplier agreement gällande uppförandekod, produktkvalitet och låg kemikalieanvändning. 

Arbetsbyxorna går även igenom en kvalitetskontroll innan de skickas iväg till butik. Slutresultatet är en hållbar, trygg och snygg Worksafe arbetsbyxa som går att finna i Procurators butiker samt webbutik.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com