Gå direkt till innehåll
Från idé till butik - så tar en arbetsbyxa form

Blogginlägg -

Från idé till butik - så tar en arbetsbyxa form

Visste du att ett klädesplagg från Worksafe går igenom flera noggranna steg innan det hänger på display i en butik? Stegen bygger på bland annat behov, utvärderingar och tester. Resultatet är en trygg och snygg byxa.

Varje klädesplagg från Worksafe har gått igenom en uttänkt process innan de landar i butiker runtom i Sverige. Processen kan ta ca 18 månader till två år. Så är fallet med exempelvis Worksafe arbetsbyxor.

Från behov till butik:

  • Produktutvecklingen av en arbetsbyxa startar med en identifiering av behov och önskemål i målgruppen. Form, funktion och materialval diskuteras och en konkurrentanalys görs. Detta utmynnar i en skiss som leder till att en första prototypbyxa ser ljuset. 
  • Prototypbyxa 1 utvärderas nu i ett produktråd bestående av utvalda representanter med hög branschkunskap. Eventuella justeringar görs och prototyp 2 sys upp.
  • Prototypbyxa 2 skickas iväg till ett ackrediterat labb för eventuella certifieringar. 
  • Det viktiga fälttestet är nästa steg - att utvalda kunder testar arbetsbyxan. 
  • Efter eventuella ytterligare justeringar startar produktionen av en ny Worksafe arbetsbyxa

Varje leverantör för material och produktion följer en strikt supplier agreement gällande uppförandekod, produktkvalitet och låg kemikalieanvändning. 

Arbetsbyxorna går även igenom en kvalitetskontroll innan de skickas iväg till butik. Slutresultatet är en hållbar, trygg och snygg Worksafe arbetsbyxa som går att finna i Procurators butiker samt webbutik.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.