Gå direkt till innehåll
First Aid Kits finns alltid med på vägen

Blogginlägg -

First Aid Kits finns alltid med på vägen

Det är såklart inte alltid det händer, men när det väl gör det vill du snabbt kunna göra vad du kan. För det kan vara livsviktigt. För somliga kan det oturligt nog vara först då de upptäcker att de inte har något som hjälper.

Det vi pratar om är tillgång till en Första hjälpen-utrustning. De flesta tänker nog på den där väggfasta gröna lådan med ett vitt kors på och kanske på namnet Cederroth i samband med den. 

Lådan kallas Första hjälpen-station och kan innehålla allt från sårtvätt, blodstoppare, brännskadegel till ögondusch med mera; allt beroende på hur arbetsplatsen ser ut och vad som krävs i en första hjälpen-insats just där.

Men för den som är i rörelse i sitt jobb som inom byggindustrin eller har ”arbetsplatsen i bilen” som exempelvis lastbilschaufförer eller hantverkare, så har man inte samma fasta möjligheter.

Det finns dock alternativ. Marjaana Vik, Key Account Manager, på Cederroth kan mycket om detta och vi kontaktade henne för att höra mer.

Vad finns det för lösning om jag har ett arbete där jag inte är på samma arbetsplats hela tiden?

- Är du på språng mycket är bärbara First Aid Kits-väskor lösningen. De finns i fyra olika storlekar för olika behov. De tre största: XLLarge och Medium, rymmer allt som behövs vid första insatsen i en olyckssituation. Kort sagt, allt från en första hjälpen-instruktion och andningsmask till sårtvätt, plåster och blodstoppare. 

Den största mer robusta väskan är i hårdplast och lämplig för den som jobbar i mobila yrken där det finns hög skaderisk som till exempel på byggarbetsplatser eller inom industrin. De två andra väskorna är något lättare i slitstark gummi och passar hantverkare, i yrkesfordon eller tjänstebilen för den som arbetar med transport eller service.

Men hur ska den göra som inte har plats för eller kan bära omkring på en sådan väska? 

- Vi gör även lösningar för andra yrken som parkarbetare, cykelbud, brevbärare och vaktmästare till exempel. Sådana jobb innebär att du jobbar mycket ensam och behöver ett personligt litet kit att bära med dig hela tiden som komplement till övrig Första Hjälpen-utrustning. Därför var vi noga med att utforma en praktisk och mindre väska. 

Väskan kallas First Aid Kit Small och får plats i en ficka, kan fästas i bältet och är av stryktålig nylon. Den är lätt att ta fram och öppna via ett praktiskt kardborreband och rymmer sårtvättare, blodstoppare, plåster och kompress.

Marjaana avslutar med att säga att de kontinuerligt jobbar med att hitta lösningar för alla typer av yrken och behov av sårvård och Första hjälpen. Ingen ska behöva gå utan en lösning. Det ska alltid finnas ett alternativ, nära till hands. 

Vi tycker att du ska göra både dig själv och din omgivning en tjänst - skaffa en Första hjälpen-utrustning om du inte redan har en eller uppdatera den du har. Du vet aldrig när du kan behöva den.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.