Gå direkt till innehåll
Fallolyckor - hur undviker du dem?

Blogginlägg -

Fallolyckor - hur undviker du dem?

En av de vanligaste olyckorna på arbetsplatser idag är fall från hög höjd. Detta trots att det finns regler och föreskrifter som arbetsgivare och anställda ska följa för att undvika olyckor. Så ska det inte vara. Därför är en av våra främsta uppgifter att utbilda om säkert arbete.

Mikael Neiner är produktspecialist inom fallskydd på Procurator. Han och kollegorna Anders Nilsson och Johan Svensson på avdelningen Tekniskt skydd jobbar med allt från fallskyddslösningar till utbildningar. Enligt dem är just utbildningarna grundläggande, oavsett bransch och vana:

- Vi har märkt att om vi får utbilda företag och personal inom fallskydd först, så bidrar det till att rätt utrustning för ändamålet köps in och används på rätt sätt. Var och en arbetsplats har ju olika behov och förutsättningar och med den erfarenhet vi har från olika företag ser vi direkt vilka lösningar som kan användas.

STORT INTRESSE FÖR MER KUNSKAP

Allt fler inser vikten av kunskap om hur en arbetsplats blir säker. Därför är det inget ovanligt att vi även får förfrågningar om att föreläsa om fallskydd. 

Nyligen har Mikael blivit inbjuden att gästföreläsa på en branschdag som hålls av Sveriges bergmaterialindustri (SBMI), 6 april i år i Stockholm. Under rubriken "Arbete på höjd – arbetar du på ett säkert sätt?", ska Mikael berätta om hur arbetet inom den branschen kan bli säkrare och vilka lösningar som finns.

Stefan Rahlenbeck, försäljningschef Tekniskt skydd ser inbjudan som ett gott betyg åt Procurator:

- Med den expertis och erfarenhet som fallskyddsgänget har och med det behov som finns idag, är det oerhört viktigt att vi får vara med i olika sammanhang. Därför är det både bra som meriterande att Mikael ska föreläsa om detta.

- Inom kort öppnar vi också upp en ny lokal för fallskyddsträning och utbildning på huvudkontoret i Malmö. Det tillsammans med att vi sedan tidigare ger service och besiktning av fallskyddsutrustning gör att vi har ett komplett paket för alla.

Vill du också få information om hur er arbetsplats blir säker? Hör av dig till Procurator Academy: Procurator fallskyddsutbildningar

Mikael Neiner utbildar ofta ute på plats.Här utbildar han räddningstjänstens specialstyrka i Motala i hur man livräddar på hög höjd.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.