Gå direkt till innehåll
Därför kan vita skor vara ett rent måste

Blogginlägg -

Därför kan vita skor vara ett rent måste

Vita skor må vara inne ibland enligt modebranschen, men det finns tillfällen då vita skor fyller en mycket viktig funktion för oss alla. Vi har kollat på när det är så och varför. 

- Vita skor kan vara perfekta inom till exempel livsmedels- och läkemedelsbranschen. Där finns det strikta regler kring hygienen för att konsumenten ska vara trygg med att en produkt har tillverkats i ren miljö. Reglerna handlar bland annat om extra noggranna städmetoder. Men det kan också handla om att de som jobbar där ska bära vita skor, säger Christina Segerström, Key Account Manager.

Varför just vita skor?

- Det handlar om en visuell kontroll. Reglerna för hygienen gäller inte bara hur du ska hålla rent i produktionen utan även hur smuts kan synliggöras. Bär du vita skor ökar möjligheten att du ser smutsen i tid så att du kan stoppa den från att spridas vidare i produktionen.

Finns det fler krav på skorna?

- Ja, skor av den här typen ska tåla att sköljas av och tvättas och ha så få riskdetaljer som möjligt som skosnören eller håligheter där smuts lätt samlas. Självklart finns det också personliga krav, framförallt med tanke på att den som jobbar i branschen ofta gör det stående och kanske i kalla miljöer som inom livsmedelsindustrin. Då vill du ha en extra komfortabel sko. 

Tyvärr har vi upptäckt att det inte finns så många vita skor att välja bland som är tillräckligt bekväma för en hel arbetsdag. Fram tills nu. Martin Lindén, produktchef för personlig skyddsutrustning, drev därför detta vidare:

- Efter samtal med kunder kom vi internt fram till att en helt ny sko behövde tas fram som kunde ge optimal bekvämlighet. Förutom det ville vi också att det skulle vara en sko som kunde minimera belastningen på miljön via kortare transportvägar än vanligt. 

- Därför kontaktade vi Sievi. De är en av få som fortfarande tillverkar skor här i Norden. Hela produktionen av skorna görs i Finland. Tillsammans med dem tog vi fram en prototyp för Sievi White Roller S2 som nu varit ute för test på den nordiska marknaden. Den har både godkänts och blivit eftertraktad. 

Vad får användaren med skon?

- Söker du en bekväm och lätt sko som tål tuffa hygienkrav är detta en ruskigt bra sko. Du kan tvätta den flera gånger om tack vare att den har PU-belagd mikrofiber vilket också gör att du upplever att den är väldigt lätt. 

- Skon ger dig även stötdämpning och bra grepp och ett extra plus är snörningsmekanismen BOA. Den gör att du lätt och snabbt kan ta av och på skon och justera hur hårt du vill att den ska sitta. Det här är helt enkelt rätt sko när kraven är höga.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.