Gå direkt till innehåll
Arbetsgivare behöver se över möjligheten till hygienstandarden på arbetsplatserna.
Arbetsgivare behöver se över möjligheten till hygienstandarden på arbetsplatserna.

Blogginlägg -

Anställda förväntar sig att arbetsgivaren säkrar hygienen

Kraven på individen höjdes märkbart gällande noga handhygien då coronapandemin tog fart. Det här har följts av tydliga krav gentemot arbetsgivare för att en säker hygiennivå ska kunna hållas på jobbet. Både nu och när fler återgår till sina arbetsplatser. 

77% av de anställda förväntar sig att arbetsgivaren ska säkra hygienstandarden på jobbet. Detta enligt en studie genomförd våren 2020 av Tork/United Minds.* Det här gäller såväl städning av alla ytor som påfyllning av nödvändiga hygienprodukter som tvål och torkpapper

Arbetsgivare behöver därför matcha kraven och se över rutiner kring städfrekvens, städmetoder samt förbrukning versus faktiska inköp och påfyllnad av hygienprodukter.

Tre snabba tips för säkrare hygienstandard:

- Utöka städfrekvensen på platser med hög besöksfrekvens som exempelvis toaletter, matsal och pentry. 

- Utöka frekvensen för avtorkning av gemensamma tagytor som dörrhandtag, touchscreens, ledstänger och hissknappar samt bordsytor. Desinficera med KBM Disinfection by LifeClean med bevisad effekt på bland annat coronavirus. Applicera med KBM mikroduk som du byter ofta eller engångsmaterial som Tork rengöringsduk Precision som du preparerar med desinfektionsmedel i förväg.

- Inför fler tillfällen för påfyllnad av tvål och torkpapper. Alternativt installera dispensers som rymmer mer som exempelvis Tork PeakServe för större volymer av pappershanddukar. Större dispensers sparar tid och ökar flexibiliteten för den som städar att göra fler städinsatser.

* Studie utförd via Tork av United Minds i samarbete med CINT. Studien omfattade fyra marknader - Tyskland, Frankrike, Spanien och Sverige. Totalt antal personer som besvarade enkäten: 4035 personer.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com