Gå direkt till innehåll
50 nyanser av smuts? Fyra tips för glasklart resultat

Blogginlägg -

50 nyanser av smuts? Fyra tips för glasklart resultat

Då vi nu sakta men säkert går mot ljusare tider i vårt avlånga land så blir smutsen på fönstren tydligare och tydligare. Att det finns 50 nyanser av smuts på dem är kanske att ta i förstås men smutsen kan vara av olika art och det gäller att putsa fönster på rätt sätt.

Följ våra fyra tips för glasklart resultat:

  • Först och främst, var klimatsmart och snäll mot din egen hälsa – välj ett miljömärkt effektivt fönsterputsmedel utan ammoniak. (Ammoniak är giftigt för vattenlevande organismer, kan bidra till övergödning i naturen och är irriterande för ögon och luftvägar.) 
  • Se till att ha rätt redskap – en rymlig hink, fönsterpäls och gummiskrapa. Var noga med att välja en gummiskrapa med ergonomiskt handtag. Den ska kännas bekväm i handen och inte vara för lång. Ju längre skrapa, desto svårare att hantera. 
  • För svårare fläckar – se till att även ha en klickskrapa att skrapa bort fläckarna med innan du använder gummiskrapan.
  • Använd en microduk eller nonwoven torkduk för avtorkning av din gummiskrapa och små hörn. De efterlämnar inget ludd och minskar risken för ränder.

Ett fönster blir aldrig så rent som när man har rätt redskap och fönsterputsmedel. Satsa därför på kvalitetsprodukter så behöver du inte göra om jobbet. 

Lycka till med att se bra ut i vår!

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Relaterade nyheter

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com