Blogginlägg -
30% mer i intäkt med uteservering
Med vår och sommar kommer inte bara värmen. Då kommer även en chans till ökad förtjänst för den som har en uteservering. Vi berättar hur det går till.
Oavsett storlek på uteserveringen intill restaurangen, caféet eller puben så finns det siffror som pekar på att intäkterna kan öka med hela 30%.* Mycket bottnar i hur uteserveringen är presenterad. Det räcker med några enkla knep som skapar en trivsam atmosfär för att den ska locka mer.
Hållfast dukning till bords
Färg och snygg design är alltid inbjudande. Väderbeständiga silikontabletter från exempelvis Duni är snygga och smarta då de inte glider eller blåser iväg. Därtill är de avtorkningsbara.
Servetterna på plats och mindre servettförbrukning
Risken att servetter blåser iväg minskar med en toppmatad servettdispenser på bordet från Tork eller Katrin. Gästerna får då tillgång till en servett när de behöver den vilket kan göra att servettförbrukningen minskar med 25%. Extra bonus är att det ofta finns möjlighet att sätta en meny eller logotyp på dispensern. Tilltalande och smart marknadsföring på en gång helt enkelt.
Rena och hållbara ytor
Hur utemöblerna och borden ser ut är en viktigt faktor tillsammans med rena ytor. Här är tillgång till en sprayflaska med rengöringsmedel från exempelvis KBM Allrent Reno Clean smidigt eftersom det då går snabbt att rengöra ytorna innan nästa gäst sätter sig.
Finns det trämöbler är en ordentlig rengöring och ny finish inför säsongen ytterligare sätt att skapa en lockande uteservering. Här gäller det att satsa på kvalitetsprodukter för träytor för längre hållbarhet.
Kort sagt krävs det inte mycket för att höja klass på uteserveringen och därigenom intäkterna.
* "How outdoor seating can increase your revenues by 30%", www.fastcasual.com