Följ Procurator

Hur väljer du rätt vinterhandske?

Blogginlägg   •   Okt 15, 2015 08:49 CEST

Kyla, vatten och snö är en utmaning för hela kroppen. För den som vistas mycket utomhus blir det extra tufft om fingrarna blir kalla och stela. Rätt vinterhandske är viktigt och våra tips passar som handen i handsken så att du väljer rätt.

Dina vinterhandskar ska skydda dig, tåla väta och utmaningar och samtidigt ska de värma dina fingrar. Då gäller det att kolla materialet och funktionerna.

Skyddande lager utåt

Det yttre materialet får gärna vara av läder eller syntetiskt läder. Båda skyddar bra mot kyla och väta men läder tål ofta tuffare tag.

  • Yttermaterial av läder 

Det finns läder av exempelvis nötskinn eller get. Dessa har vardera sina unika fördelar. Gemensamt är att materialen är slitstarka, formbara, smidiga och tåliga mot väta. 

Handskar i dessa material känns alltid torra och behagliga, tack vare att läder har en förmåga att släppa igenom fukt och handsvett ut genom lädrets porer. 

  • Yttermaterial av syntetiskt läder

Syntetiskt läder, eller konstläder som det ibland också kallas, har utvecklats så pass mycket genom åren att det nästan känns som skinn med god slitstyrka. 

Det är även lätt att ta hand om handskar i syntetläder ifall de blir mycket smutsiga. Materialet tål nämligen att tvättas i maskin i 30 grader flera gånger utan att förlora form och känsla.

Välj smart för smartphone

Vill du slippa ta av dig handskarna och frysa om fingrarna för att kunna prata i telefon eller knappa in uppgifter på en display medan du jobbar? 

Välj då en handske som är av conductive PU. Materialet gör att du kan ha handskarna på medan du vidrör en display på smartphone eller surfplatta. Praktiskt, smart och framförallt fortfarande varmt för fingrarna. 

Värmande lager inåt

När det gäller lagret innerst; fodret så finns det naturmaterial som till exempel flanell av bomull eller ull. Detta värmer gott, men det finns även riktigt bra syntetfoder med flera bra funktioner. Syntetfoder är särskilt lämpligt i fuktiga miljöer eftersom det inte är fuktabsorberande, som bomull är till exempel. Det har även mycket goda isolerande egenskaper. 

Som exempel på syntetmaterial kan vi nämna Thinsulate™ som absorberar väldigt lite vätska. Det behåller också värme dubbelt så länge som andra material genom att det stänger in mer luft och ger en större värmereflekterande yta. Det gör att du bibehåller kroppsvärmen bättre.

Ett annat material värt att nämna är Porelle®. Det sitter som ett membran mellan yttermaterial och foder och gör handskarna ventilerande samt vind- och vattentäta.

Hitta rätt handske!

  • Du är varmt välkommen att kontakta oss på 0200 811 000 eller via info@procurator.se om du har frågor om vilken handske som passar dig bäst. Det är alltid efter ett samtal med någon av våra experter som det blir rätt val. Att prata med oss passar som handen i handsken.
  • Om du undrar över fler materialtyper, kan du läsa på vår hemsida: material för handskar
  • Vill du veta vilken handske som passar för vilken typ av arbete, så har vi samlat alla vinterhandskar på ett ställe. Bläddra runt, läs och hitta din handske där: vinterhandskar

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.