Gå direkt till innehåll
Unik svensk patenterad svetshandske

Pressmeddelande -

Unik svensk patenterad svetshandske

Den nya svetsmanschetten, Worksafe Weld 20, utvecklad och patenterad i Sverige, har så många fördelar att det är svårt att förstå när man ser den i sin genialiska enkelhet. Det är en helt ny generation svetsskydd, den första i sitt slag.

Industriell svetsning är i många fall ett arbete där svetsaren är utsatt för en besvärlig arbetsmiljö. Det kan vara värme, kyla, vind, väta och strålning. Ibland räcker inte traditionella svetshandskar för att skydda tillräckligt och svetsare har därför ofta problem med händerna. En tjockare handske skyddar bättre, men blir samtidigt mer otymplig och besvärlig för svetsaren att använda. En tunnare och smidigare handske blir lättare att arbeta med men skyddar inte tillräckligt i besvärliga förhållanden. Paradoxen är att ju bättre skydd man vill ha, desto svårare och klumpigare blir det att använda.

Worksafe Weld 20 löser detta problem genom att svetsmanschetten omsluter såväl hand som elektrodhållare - på så sätt kan man ha en tunnare och smidigare handske på handen samtidigt som manschetten skyddar mot yttre påverkan. Förutom att ge ett överlägset skydd mot yttre påverkan, förbättras ergonomin genom att svetskabeln löper inuti manschetten. Worksafe Weld 20 bär upp svetskabeln och vikten förs över från svetsarens hand till underarmen - svetsaren måste inte hålla lika hårt runt verktyget och belastningsskadorna, det övervägande arbetsmiljöproblemet i svetsning, minskar. Worksafe Weld 20 används på den hand som håller svetsverktyget, på den andra handen används valfri vanlig svetshandske.

Worksafe Weld 20 uppfyller samtliga svetsnormer som bland annat ställer krav på att skydda svetsaren från het metall och värme vid själva svetsningen. Worksafe Weld 20 är en svetsmanschett som skyddar mot svetsstänk och värme, kyla, väta, vind och strålning samtidigt som svetsaren har en valfri arbetshandske på sig under. Därför kan handsken anpassas efter arbetets förutsättningar - en tunnare handske med bättre fingertoppskänsla, en fodrad arbetshandske vid kyla elle extrem värme, en vibrationsdämpad handske etc. Möjligheterna är många.

Med sin unika design ger Worksafe Weld 20 både bättre ergonomi och ökad produktivitet. Tack vare att svetsmanschetten alltid är tillgänglig då den sitter kvar på svetshandtaget, går det mycket snabbt för svetsaren att byta mellan förberedande arbetsuppgifter och svetsning utan byte av handskar. Eftersom den är robust och med få sömmar slits den inte ut lika fort och man behöver därför inte byta handske lika ofta. För företagen innebär detta bättre ekonomi samtidigt som miljöbelastningen minskar.

Sammantaget är Worksafe Weld 20 bättre för svetsaren, bättre för skyddsombudet, bättre för företaget och bättre för miljön

- Svetsare som har testat de första prototyperna har inte velat lämna dem ifrån sig, berättarMichael Gustafsson. Vi har fått en otroligt positiv respons från dem som dagligen utför krävande svetsarbete. Även institutionella intressenter har visat stort intresse för Worksafe Weld 20 när den har visats upp.

Worksafe Weld 20 är utvecklad av innovatörenMichael Gustafssontillsammans med Procurator, en av Sveriges ledande producenter av arbetshandskar. Michaels idé om en helt ny typ av skyddsprodukt för svetsning omsattes i praktiken tillsammans med Procurators produktutveckling och produktion och sluttestades på Landskronavarvet och av KITAB under besvärliga förhållanden.

De första produktionsserierna har nu levererats och distribueras från och med april av Procurator. Innovationen är patenterad i Sverige och patentsökt globalt.

MGUS Innovation ligger bakom ett flertal olika innovationer, bland annat svetsmanschetten Worksafe Weld 20, konståkningshoppselen NoFall och den aktiva isoleringen XRJ Insulation. Michael Gustafsson är Arkitekt SAR/MSA, projektledare och innovatör med mottot "Thinking outside the box...and beyond."  http://mgusinnovation.blogspot.com/

Ämnen

Kategorier


Procurator har ett av Nordens bredaste sortiment av produkter som behövs varje arbetsdag. För att underlätta för våra kunder har vi delat in våra produkter i fyra olika grupper. Inom varje produktområde – kläder & skydd, hygien & städ, emballage & kontor och restaurang & servering hittar du ledande varumärken inklusive våra egna. I vår webbutik hittar du över 30.000 artiklar. 

Procurators kunskap och erfarenhet visar vägen mot målet. Med stöd av vårt omfattande sortiment och metodiska arbetssätt, The Procurator ProcessTM, har vi rätt verktyg för att kunna erbjuda våra kunder effektiva lösningar på vardagens problem. Vi har hjälpt många ledande företag över hela Norden så vi vågar påstå att vi har varit med förr och att det märks. Procurator omsätter ca 1 miljard SEK i Sverige.  

Du når oss lättast via vår kundservice, besök någon av våra 17 butiker från Malmö i söder till Luleå i norr eller titta in i vår webbutik. Utöver Sverige finns vi i de övriga nordiska länderna samt Polen. Läs mer om oss på www.procurator.net

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.