Gå direkt till innehåll
Swehand Eco - den miljövänligare arbetshandsken från Procurator

Pressmeddelande -

Swehand Eco - den miljövänligare arbetshandsken från Procurator

Procurator lanserar nya Swehand Eco. En serie på sju handskmodeller som kombinerar arbetshandskens enkla, välbeprövade och slitstarka konstruktion med montagehandskens smidiga och tekniska. Swehand Eco-handskarna är tillverkade i ett kromfritt, slitstarkt syntetiskt läder. Materialet är tvättbart, tillverkningsprocessen miljövänlig och handskarna har en enkel men mycket funktionell konstruktion vilket leder till en serie prisvärda handskar.
I motsats till många "tekniska" handskar är Swehand Eco-handskarna sydda med färre delar vilket gör handsken mer ekonomisk att tillverka och man utnyttjar till fullo syntetmaterialets flexibilitet.
Fördelarna med det syntetiska materialet i dessa handskar jämfört med läder är bl a att materialet tillverkas i helt sluten tillverkning. 99,5% av lättflyktiga kemikalier återvinns och återgår i processen och allt processvatten renas.

Varför välja syntet?
Garvning av läder är en process med hög miljöbelastning. I garvningsprocessen används mycket kemikalier till allt från att ta bort pälsen på hudarna till att göra lädret mjukt och smidigt. Alla dessa kemikalier måste sedan sköljas ur, och det är här som problemen uppstår om inte processvattnet tas om hand på rätt sätt. En del kemikalier innehåller bl a krom som används som mjukgörare. En typ av krom, Krom VI är mycket allergiframkallande och får enligt EU's lagstiftning inte finnas i skinnprodukter med högre halt än 3 mg/kg. Trots detta kan känsliga personer få allergiska besvär. Det finns kromfria skinnhandskar där skinnet garvats annorlunda med speciella oljor för att uppnå acceptabel mjukhet. Detta skinn blir tyvärr betydligt dyrare.
Genom att använda syntetiskt läder slipper man från alla dessa problem. Materialet är helt fritt från metaller och alla flyktiga kemiska ämnen vädras ur materialet i speciella ugnar och återgår i tillverkningsprocessen.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Per Stoltz, produktchef handskar, 0730 80 78 09, per.stoltz@procurator.se

Procurator AB

Källvattengatan 5

Box 9504

200 39 Malmö

Växel 040690 30 00

info@procurator.se

www.procurator.se

Procurator är ett av Sveriges ledande grossistföretag. Vi erbjuder bl.a. Sveriges bredaste sortiment av personlig skyddsutrustning, kontors-, städ- och serveringsartiklar, hygien-/torkpapper samt emballage. Procuratorkoncernen är en snabbt växande fullsortimentsleverantör. Utöver Sverige finns vi idag i de övriga nordiska länderna samt Polen. Vi jobbar med alla de största leverantörerna inom respektive områden, och tar även en aktiv roll i utveckling av nya produkter. Vidare tillhandahåller vi risk- och behovsanalyser, utbildning, service och erbjuder kundanpassade skyddslösningar.
Hos oss finns alla möjligheter till ett effektivt och lönsamt samarbete.

Läs mer på www.procurator.se

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.