Gå direkt till innehåll
Procurator erhåller silvermedalj i EcoVadis Hållbarhetsrating.

Pressmeddelande -

Procurator erhåller silvermedalj i EcoVadis Hållbarhetsrating.

I tisdags fick Procurator en silvermedalj tilldelad i EcoVadis, en global plattform som bygger frågeställningar som hänför sig i globala hållbarhetsstandarder som ILO (International Labour Oranization), Global Compact Principles, GRI (Global Reporting Initiative) och ISO 26000. Företag bedöms utifrån sin hållbarhetsprestation inom miljö, etik, hållbara inköp samt arbetsmiljö och Mänskliga Rättigheter. Bedömningen sker genom ett omfattande frågeformulär där varje svar ska verifieras med bevis som exempelvis policys, protokoll, certifikat, statistik, avtal och interna processer/rutiner.

Av över 100.000 bolag från 175 olika länder registrerade i plattformen tillhör Procurator de 25% högst rankade och har därmed erhållit en silvermedaljen. Högst rankat av de fyra kategorierna blev miljöarbetet vilket kan hänföra sig till att vi sedan över 20 år tillbaka är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och har en gedigen dokumentation.

”Utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg, däremot är vi inte nöjda och har givetvis ambitionen att nå ännu högre. Vi tar med oss feedback på styrkor och förbättringsområden som vi kan arbeta vidare med i vår hållbarhetsresa.”

- Jonas Larsson, Hållbarhetschef

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Procurator AB har över 300 anställda och erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt sina egna - Worksafe och Glenta. Utbudet innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt produkter och tjänster inom Facility Management. Visionen är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.

    Kontakter

    Jonas Larsson

    Jonas Larsson

    Quality & Environmental Manager
    Kristina Lantz

    Kristina Lantz

    Kommunikation & Press

    Relaterat innehåll

    Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

    Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

    Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.