Gå direkt till innehåll
OptiGroup förvärvar Ekopack i Sydsverige AB

Pressmeddelande -

OptiGroup förvärvar Ekopack i Sydsverige AB

OptiGroup stärker sin position ytterligare genom förvärv av Ekopack i Sydsverige AB. Förvärvet innebär att Procurator och Ekopack blir partners med flera värdefulla synergieffekter.

OptiGroup förvärvar idag Ekopack och stärker därigenom sin marknadsposition inom affärsområdet Industrial Solutions gällande försörjningslösningar för pack- och emballageprodukter. Detta medför att Procurator och Ekopack blir partners i en region med potential till stor tillväxt.

- Med vår gemensamma säljstyrka, inköpskraft, kunskap och våra logistiklösningar kan vi tillsammans skapa ännu bättre lösningar och värde för våra kunder och medarbetare, säger Jesper Hall, Director Industrial Solutions, OptiGroup.

Ekopack är ett väletablerat varumärke och en fullservicedistributör med ett brett utbud av packprodukter och tjänster. Företaget har en bred kundbas i södra Sverige samt en stark bas av leverantörer i Europa vilket skapar stora möjligheter framåt för båda parter.

- För Ekopack har OptiGroup under en lång tid varit den självklara partnern vi vill växa med och att nu få göra det på riktigt känns fantastiskt. Redan tidigt i våra förhandlingar har vi även känt att OptiGroup och Ekopack delar samma värdegrund och därmed hamnar vi i rätt miljö såväl strategiskt som känslomässigt, säger Lars Svensson, VD, Ekopack i Sydsverige AB.

För mer informaton - kontaktpersoner

Stefan Sikander, Corporate Communication Director, OptiGroup, Tel. 070 640 46 84

Jesper Hall, Director Industrial Solutions, 072 229 20 71

Lars Svensson, VD, Ekopack i Sydsverige AB, 070 552 92 48 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Procurator förser kunder i Norden med förpackningslösningar, kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor. Procurator är en del av OptiGroup.

OptiGroup är en ledande business-to-business-distributör. Vi är specialiserade på att leverera produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och förser dig med allt du behöver för att driva ditt företag mer framgångsrikt. OptiGroup-bolagen stödjer över 110 000 kunder i 19 länder runtom i Europa.

Vi tillhandahåller lösningar för facility management-företag och sektorerna för catering, skydd och packprodukter, tryckeribranschen och den kreativa sektorn samt återförsäljare och butikskedjor. Med en lång erfarenhet och gedigen branschkunskap, är OptiGroup-bolagen fast beslutna att ständigt ligga i framkant i arbetet med att ge kunderna bästa service.

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.