Gå direkt till innehåll
Funderar du på smitta och smittskydd?

Nyhet -

Funderar du på smitta och smittskydd?

Aaatchoo! Prosit! Säsongen är igång för sjukdomar som exempelvis förkylning, influensa, vinterkräksjuka och andra typer av sjukdomar. På somliga arbetsplatser exponeras anställda dagligen för smitta och smittspridning av olika sjukdomar. Finns det risk för detta i din arbetsmiljö? 

Första steget till att skydda dig själv och andra i din omgivning är förstås att tvätta händerna ofta med tvål och vatten och/eller handsprit. Nästa steg kan vara att se över om du har behov av personlig skyddsutrustning och i så fall vilken typ. 

Val av skyddsutrustning styrs av arbetsuppgifter och arbetsmiljö

När det gäller personlig skyddsutrustning vid risk för smitta och smittspridning är behoven olika för olika arbetsmiljöer och arbetsuppgifter. Det kan handla om att ha skyddshandskar, vätsketäta engångsrockar, skyddsoveraller, andningsskydd, skyddsglasögon, skoskydd eller annat som exempelvis vårdpersonal, laboratoriepersonal eller annan personal kan behöva. 

Val av skyddsutrustningen avgörs dock inte bara av specifika arbetsuppgifter utan även av riskklasser, skyddsnivåer samt direktiv och bestämmelser för den personliga arbetsmiljön. 

Vet du vad du behöver?

Procurator har lång erfarenhet och gedigen kunskap i valet av produkter som passar dig i din arbetsmiljö. Besök vår webb för förslag på skydds- och engångskläder eller engångshandskar.

Hör av dig till oss om du undrar över något kring ditt val. Vi hjälper dig gärna. Prata med vår kundservice på 0200 - 811 000 eller via info.se@procurator.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.