Gå direkt till innehåll
Vilka kläder ska jag ha i vår?

Blogginlägg -

Vilka kläder ska jag ha i vår?

Våren dyker upp så smått och med den kommer en stigande, men också skiftande, temperatur. Så hur ska jag smartast klä mig för att inte bli för kall eller för varm och svettig? 

För att hitta några svar frågade vi Maria Borbos. Hon är produktassistent på avdelningen för arbetskläder och tillsammans med produktchef, har hon koll på bland annat lämpliga plagg för säsongen.

Till höst och vinter brukar vi uppmana till att använda lager-på-lager principen för att klä sig rätt. Men hur ska jag tänka för våren?

- Du kan fortsätta tänka enligt samma princip även på våren, framförallt om du jobbar utomhus. Beroende på när du går hemifrån på morgonen kan det ju vara lite kallare jämfört med senare på dagen och finessen med lager-på-lager är ju inte bara att ha ytterligare lager för att hålla sig varm. Det handlar också om smidigheten med att kunna ta av sig ett lager om man blir allt för varm.

Vad rekommenderar du för plagg upptill?

- Jobbar du ute hela dagarna finns det olika varianter av arbetsjackor att välja. En fleecejacka tillsammans med en tunnare skaljacka eller en vadderad väst från ID är bra alternativ på överkroppen. En skaljacka ger dessutom bra skydd om det blir lite blåsigt och blött. 

Har du ett jobb som kräver att du syns enligt EU-standard, finns det jackor i Hi-Vis material från exempelvis Worksafe.

- Om du inte jobbar utomhus större delen av dagen, kan du välja en arbetsjacka som är lite tunnare och av slitstarkt material. Under jackan kan du sen förslagsvis välja en långärmad eller kortärmad T-shirt.

Vad ska jag ha på mig nertill då?

- Har du ett jobb som kräver certifierade plagg, finns det både hellånga byxor och shorts som uppfyller dessa krav, för att kunna variera med efter väder. Annars kan ett par halvlånga shorts vara skönt att ha lite varmare dagar. Det hittar du exempelvis från Fristads Kansas och Worksafe.

Behöver jag tänka på materialet på mina arbetskläder i vår?

- Välj material som andas och som kan transportera bort fukt vid exempelvis mycket kroppsarbete. Material av syntet är bäst i dessa lägen eller syntetmaterial med en inblandning av bomull.

Enbart bomull närmst kroppen ska du inte ha eftersom det håller kvar fukten och gör att du känner dig blöt istället, vilket såklart inte är bra för din egen kroppstemperatur.

- Material i Hi-Vis är annars också något du ska tänka på. Behöver du synliggöras utan krav på Hi-Vis, kan du välja vår Worksafe Visibility-kollektion.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.