Gå direkt till innehåll
Varför ska jag städa?

Blogginlägg -

Varför ska jag städa?

Ja, varför det egentligen? Frågan är befogad och även om du inte själv har funderat på den kanske du har fått frågan någon gång. Vi ger några svar, eller argument om du behöver det.

1. TRIVSELN 

En av många anledningar är trivseln. I en miljö där allt ligger huller om buller och dammtussar yr, kan det för somliga vara svårt att få lugn och ro, att vara kreativ och få något gjort. Utöver det kan det vara svårt att hitta saker i röran. 

2. HÄLSAN

En viktig aspekt är hälsan. Hälsovådliga mikroorganismer trivs bäst i en smutsig miljö, vilket ger dem en chans att växa och öka. Dessutom kan dammpartiklar vara allergiframkallande. 

I det här sammanhanget är det intressant att nämna miljöer där rengöring är livsviktigt: 

  • Inom sjukvården måste smittoämnen och hälsofarliga mikroorganismer städas bort kontinuerligt för att minimera risker för spridning av sjukdomar och infektioner. 
  • Samma hälsoaspekt gäller inom livsmedelsindustrin, eftersom microbiologisk orenhet kan skada kvaliteten på processen och produkterna. 
  • I vissa tillverkningsindustrier bildas det mycket dammpartiklar som kan vara både allergi- och cancerframkallande så det gäller att städa bort dammet för allas skull.

3. SÄKERHETEN

Säkerheten är en annan orsak till att städa undan och rengöra. 

  • Främmande föremål på golvytor kan öka risken för att snubbla, halka och ramla. 
  • Stora mängder dammpartiklar kan innebära en brandrisk. Tittar vi på en del industrimiljöer kan dammexplosioner ske och finns det ansamlingar av brännbart material, så finns det risk för bränder.

Kort sagt det är mer trivsamt, hälsosamt och säkert med en städad miljö. Det är därför vi har många tips på vår hemsida om hur du städar samt ett brett utbud av olika städredskap och städkemikalier för olika miljöer. 

För städtips för professionell bransch, se: KBM Professional

För städtips för hemmiljön, se: KBM Easy Clean

För vårt produktsortiment, se: Hygien & Städ

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com