Gå direkt till innehåll
Men, varför namnet Procurator?

Blogginlägg -

Men, varför namnet Procurator?

Ja, varför heter vi Procurator egentligen?
Somliga företagsnamn kan ibland vara logiska och tala för vad ett företag gör, tillverkar eller säljer. Men det finns också företagsnamn som väcker undran och nyfikenhet. Vi får ibland frågan: "Procurator - vad betyder det"?

Historien är vaggan till Procurator
Själva ordet procurator har sitt ursprung i latinets 'procura', som betyder fullmakt som kan ha innebörden av att skydda något. Det här kan förstås få vem som helst att undra vidare. Vi är ju ett grossistföretag med olika produkter som exempelvis arbetskläder, arbetsskor, städkemikalier, toalettpapper, kontorspapper, engångsartiklar och mycket mer så hur hänger det ihop med resten?

Allt har faktiskt en förklaring i arbetshandskar. Det var så vi startade en gång i tiden nämligen. Året var 1936 och industrin var på frammarsch. Behovet av skyddsutrustning till de anställda i industrin av olika slag var stort. En man som hette Walter Sjögren såg potentialen i att göra affärer i detta och satte sig för att sy arbetshandskar i köket som han sen sålde. Så småningom bildar han företagen Sjögrens Skyddsvante och Safeman AB. Kortfattat så utvecklas företagen dels med avknoppningar och dels med förvärv  av olika verksamheter som en dag leder till bildandet av Procurator år 1982. 

Och på den vägen är det. Procurator har alltså sitt ursprung i historia

Procurator idag
Procurator har idag ett brett sortiment inom Kläder & Skydd, Hygien & Städ, Emballage & Kontor samt Restaurang & Servering. Vi har egna varumärken som Worksafe, BRAGE® Protective och KBM och samarbetar med leverantörer av varumärken som Cederroth, Katrin, Microgard, Scott, Tork, 3M och Uvex.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.