Gå direkt till innehåll
Jonas Larsson och FN:s globala hållbarhetsmål
Jonas Larsson och FN:s globala hållbarhetsmål

Blogginlägg -

Medarbetarintervju - Jonas Larsson, Quality & Environmental Manager

Dags för att presentera ytterligare en av oss!


Jonas Larsson arbetar som Quality & Environmental Manager hos oss på Procurator och driver vårt hållbarhets-, kvalitets- och miljöarbete framåt på bolagsnivå. Eftersom miljöfrågor rör i princip hela vår verksamhet arbetar Jonas tätt med alla avdelningar.

  • Vad har du för roll och ansvarsområden på Procurator?

Jag arbetar som hållbarhetschef, vilket innefattar hållbarhetsarbete, kvalitet och miljö inom bolaget. Det innebär att jag arbetar med i princip alla avdelningar eftersom dessa områden sträcker sig över hela organisationen.

Huvuduppgiften är att driva vårt hållbarhets-, kvalitets- och miljöarbete framåt på bolagsnivå och att se till att dessa matchar våra kunders, samt andra intressenters, krav.

  • Hur hamnade du här?

Jag har faktiskt arbetat i bolaget i över 20 år. Jag fick frågan av dåvarande VD om jag ville hjälpa till att miljöcertifiera verksamheten vilket jag såklart ville. Det har hänt otroligt mycket under mina år på Procurator. Vår egen förvärvsresa var precis påbörjad när jag började i bolaget och sträckte sig till ca. 2008 då vi flyttade in i nuvarande lokaler i Malmö samt bytte loggan till den vi har idag. Spännande att ha varit med om utvecklingen av bolaget till där vi är idag och hur vi bygger för framtiden med alla pågående aktiviteter.

Tidigare arbetade jag på ett kemikalieföretag och kännedom om kemikalier och lagstiftningen kring säkerhetsdatablad och transporter av farligt gods har jag stor nytta av i vardagen. Jag genomför bland annat kontinuerlig utbildning inom farligt gods för all vår lagerpersonal i Jönköping för att kartonger och pallar ska vara korrekt märkta med etiketter och deklarationer när de lämnar lagret.

  • Hur jobbar du och din avdelning med exempelvis hållbarhet och för att generellt driva Procurator framåt?

Jag har förmånen att arbeta i företagets största avdelning eftersom i princip alla arbetar med hållbarhet i någon form. Att sätta upp vår hållbarhetsagenda tillsammans med kollegor är något som känns mycket motiverande.

Det är komplext i vissa sammanhang där vår uppgift är att dels möta kundernas krav och dels mäta vårt bolags klimatavtryck, vilket är viktigt för att driva Procurator framåt. Transporter, miljövänliga och hållbara produkter samt uppföljning av leverantörer ligger högt upp på agendan i vårt hållbarhetsarbete. Att kunna erbjuda hållbara produkter och lösningar är en stor faktor i dagens affärer och har även en stor påverkan när vi ska rekrytera nya talanger till bolaget.

  • Vad är din bästsäljare?

Våra egna varumärken såklart som vi ska vara stolta över! Worksafe och KBM är kvalitetsprodukter som alla borde testa och låta sig överraskas av hur bra, hållbara, slitstarka och bekväma de är.

  • Vad är det bästa med att jobba på Procurator?

Härliga arbetskamrater som man delar vardagen med i olika team, stort eget ansvar men även att få vara med på en förändringsresa då vi ständigt utvecklar bolaget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Jonas Larsson

Jonas Larsson

Quality & Environmental Manager

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.