Gå direkt till innehåll
Åsa Elvstrand, Produktutvecklare Worksafe workwear
Åsa Elvstrand, Produktutvecklare Worksafe workwear

Blogginlägg -

Medarbetarintervju - Åsa Elvstrand, Produktutvecklare Worksafe workwear

Åsa Elvstrand ingår i ett team av produktutvecklare som designar arbetskläder för Worksafe! I utvecklingen av nya arbetskläder sker materialval, mönster, design och testning på plats för att upprätthålla en hög standard och uppnå våra krav på hållbarhet och passform.


  • Vad har du för roll och ansvarsområden på Procurator?

Jag är Produktutvecklare på kläder för vårt egna varumärke Worksafe. Mitt ansvar är att produktutvecklingen inom vår kategori på kläder följer vår kategoriplan som är kommunicerad och godkänd av ledningen.

  • Hur hamnade du här? (tidigare erfarenheter, hur länge har du jobbat här?)

Mina tidigare erfarenheter har jag från modeindustrin som jag jobbat med sedan jag var 25 år. Jag jobbade som designer/inköpare på Flash i ca 15 år som då hade ca 90 butiker i Sverige och var ett av de mest lönsamma företagen inom modebranschen. Under den perioden reste jag ca 6 ggr till Asien varje år, framförallt till Kina och Indien. Kina blev mitt andra hem i många år där jag varit ca 60 gånger. Hong Kong och Shanghai är två fantastiska städer att både jobba och leva i.

2018 började jag jobba hos Procurator som Sourcing Manager på handskar. Ett tag senare dök möjligheten upp att jobba som produktutvecklare för kläder, vilket föll sig perfekt för mig ihop med mina tidigare erfarenheter. Det kunde inte ha blivit bättre!

  • Hur jobbar du och din avdelning med exempelvis hållbarhet och för att generellt driva Procuratorframåt?

Vi i klädteamet försöker tänka på hållbarhet från många olika synvinklar. Allt från val av leverantörer, tyger och accessoarer (t.ex. knappar, blixtlås, foder etc.), till tvättråd och livslängd samt att alla komponenter i plagget är Oeko-tex certifierade.

I vår bransch läggs stor vikt på den ekonomiska biten men i samband med att intresset och kraven på hållbarhet ökar ser vi stora möjligheter till mer hållbara plagg. Vi vill sprida kunskap om exempelvis material, skötsel och tvättråd eftersom detta ökar livslängden på kläderna, vilket i sig är hållbart, både för kunden och för miljön.

Vi försöker driva Worksafe framåt med hjälp av ett tätare samarbete med sälj, satsa på ett bredare sortiment samt nå ut och synas mer i fler kanaler. Vi fokuserar även mycket på jämställdhet genom att ta fram fler damplagg.

  • Vad är din bästsäljare?

Just nu är våra byxor i fyrvägsstretch i både dam och herr vår storsäljare och de ökar hela tiden, vilket är jätteroligt.

Vi har även en ny produkt på väg in som förhoppningsvis också blir en storsäljare. En byxa som kommer i både dam och herr som är en ”sommarvariant” på fyrvägsstretchen med stretchpaneler. En ny succé hoppas vi på!

  • Vad är det bästa med att jobba på Procurator?

Helt klart mina fantastiska arbetskamrater!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.