Gå direkt till innehåll
Håll händerna i styr!

Blogginlägg -

Håll händerna i styr!

Har du hört om det eller märkt av det på omgivningen och börjar undra när det är din tur? Då är det dags att du håller extra koll på dina händer för att skydda dig och din omgivning från smittor.

Säsongen för bland annat vinterkräksjuka och influensa är nämligen igång. 1177 Vårdguiden på webben har fått en ökning på sökningar med ordet "vinterkräksjuka" och meddelade häromdagen kort och gott att: "Nu är vinterkräksjukan här"

Folkhälsomyndigheten rapporterar kontinuerligt om antal insjuknade fall med vinterkräksjuka och influensa och där säger statistiken att säsongen är igång. 

Se till att undvika att bli smittad och skydda då både dig själv och omgivningen.

FYRA TIPS FÖR ATT UNDVIKA SMITTA

1) Tvätta hela händerna med tvål och vatten

Du har hört det förr, men vet du vad det innebär? Du ska tvätta händerna i minst 20 sekunder efter varje toalettbesök, när du kommer hem, inför matlagning och varje måltid. För att täcka upp för 20 sekunder, sjung "Blinka lilla stjärna". Kom ihåg att även tvåla in tummen. Förvånansvärt många glömmer det.

2)  Använd pappershanddukar

Smitta sprids tyvärr lättare via gemensamma handdukar på toaletter så undvik dessa och använd pappershanddukar. 1177 rekommenderar även att du stänger av vattenkranen med annat än handen, till exempel med pappershandduken.

3) Håll händerna i styr

Utan att du tänker på det, så rör du kanske vid ditt ansikte en hel del under dagen, exempelvis mun eller ögon. Låt bli det där så minimeras risken att eventuell smitta drabbar dig på så vis.

4) Uppmana andra till god hygien

Berätta för omgivningen att säsongen för vinterkräksjuka och influensa är här. Sprid våra tips på hur smittan kan undvikas på jobbets intranät eller anslagstavlor. Sätt gärna upp tipsen på toalettdörrarna. Där spenderar vi alla tid dagligen ändå och kan då inte undvika tipsen. 

Se även till att ni har tillräckligt med tvål och pappershanddukar på jobbet: produkter för personlig hygien

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.